Адвокатът на Тошо Куката – Георги Кутрянски поиска от съда

...
Адвокатът на Тошо Куката – Георги Кутрянски поиска от съда
Коментари Харесай

Адвокатът на Тошо Куката: Пострадал ли е Денислав в мола, или и той трябва да е подсъдим?

Адвокатът на Тошо Куката – Георги Кутрянски изиска от съда да реши дали 20-годишният Денислав Димитров е потърпевш при случката в мола, или и той би трябвало да бъде притеглен като обвинен и да застане на скамейката на подсъдимите.  Това се случи в отговор на желанието на прокуратурата и на самия Денислав да се конституира като частен обвинител.
Прочетете още
Делото в Пловдивския областен съд против инфлуенсърите - Чеченеца, Куката и Емили и другия обвинен за скандалния клип в мола - Стоян Карапанов започва с искане на бранителите на обвинените за преустановяване на процеса и връщане на делото на прокуратурата. Причината - позволени основни процесуални нарушавания, механически неточности и неясноти в обвинителния акт. Според юристите повдигнатите обвинявания са общи и не са конкретизирани за всеки по настрана и инфлуенсърите не могат да провеждат отбраната си и да схванат тъкмо в какво са упрекнати.

Както TrafficNews писа, Куката, Чеченеца и Емили не считат да се признаят за отговорни и процесът против тях ще протече по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица.

Въпреки желанието на всички юристи процесът да бъде преустановен и делото да бъде върнато за корекция, арбитър Светослав Узунов реши, че не са на разположение основни процесуални нарушавания в обвинителния акт, а техническите неточности следва да бъдат отстранени от прокурора в 7-дневен. Магистратът реши също, че настояването на Денислав да бъде конституиран като частен обвинител по делото е основателно и почете молбата му. Двете избрания могат да бъдат обжалване в 7-дневен период пред Пловдивския областен съд, а делото ще продължи на 29 ноември. За тази дата ще бъдат призовани и първите очевидци в процеса.

Припомняме, че Куката, Чеченеца и Емили застанаха пред магистратите поради абсурден клип сниман в пловдивски мол, където 20-годишният Денислав Димитров е вързан с колан като куче, а Емили Тротинетката, Куката и Чеченеца му подават разнообразни команди и му хвърлят предмети, като момчето им ги носи.

Обвиненията против тримата са за безчинство и дейности, жестоко нарушаващи на публичния ред, които се отличават с извънреден цинизъм.  Наказанието което е планувано в закона за сходен тип закононарушение е до 5 години затвор.

Четвъртият обвинен Стоян Карапанов, съгласно прокуратурата е индивидът, който е убедил Денислав да се включи във видеото. След ареста Куката, Чеченеца и Тротинетката прекараха зад решетките близо 2 месеца, като още от задържането си, тримата твърдяха, че момчето самичък е желал да взе участие във видеото с цел да стане прочут и даже се е молил за това. 

Всички обвинени ще пледират почтени и ще се борят до край да бъдат оправдани, до момента в който Денислав и фамилията му от своя страна ще желаят ефикасни присъди за участниците в клипа. Към момента Куката, Чеченеца и Емили са с ограничения за неотклонение " парична гаранция ", а Стоян Карапанов с " подписка ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР