Адвокатът на Диего Марадона призова прокуратурата да разследва медицинските лица,

...
Адвокатът на Диего Марадона призова прокуратурата да разследва медицинските лица,
Коментари Харесай

Адвокатът на Марадона скочи на лекарите - поиска разследване на последните часове на легендата

Адвокатът на Диего Марадона прикани прокуратурата да проверява медицинските лица, които са били ангажирани да се грижат за великия аржентинец. Бившият футболист издъхна през вчерашния ден в дома си край Буенос Айрес. Според Матиас Морла обаче Дон Диего е бил оставен без грижи в продължение на 12 часа.

“Недопустимо е, че моят другар е бил оставен без медицински контрол в продължение на 12 часа - написа юристът в обществените мрежи, откакто посети поклонението на легендата. - След това пък на колата за спешна помощ е било належащо повече от половин час, с цел да стигне до него. Това е престъпна идиотия. Това са обстоятелства, поради които ще упорствам да се организира следствие. Както Диего ми споделяше - “Ти си моят боец, действай без никаква милост”.

Според информациите аргументите за гибелта на именития аржентински футболист са остра сърдечна непълнота и дилатационна кардиомиопатия. Освен това се приказва за хронична сърдечна непълнота, довела до изострен оток на белите дробове. Главният прокурор на Сан Исидоро разгласи, че няма следи за насилствена гибел и последният човек, който е видял жив Диего Марадона, е неговият племенник. В дома на Златното момче са били още неговият персонален помощник, охранител, здравна сестра и готвач. Има сведения, че здравната сестра е предала последните думи на Марадона, който се събудил от сън, закусил, върнал се в леглото и декларирал: " Не се усещам добре ".

В 11:30 часа преди обед са пристигнали персоналният доктор на Диего - Леополдо Луке, и неговият психолог. Двамата са влезнали в стаята, където футболната легенда изглеждал задремал. Заедно с племенника и персоналния помощник пробвали да го разсънят и тогава станало ясно, че фамозният №10 не демонстрира признаци на живот. Опитали и сърдечен масаж, само че и това не дало резултат. Извикан е екип на незабавна помощ и живеещ наоколо доктор, само че и те не съумели да съживят Марадона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР