Адвокатът на Аксел Олеков Валери Илиев поиска съкратено съдебно следствие

...
Адвокатът на Аксел Олеков Валери Илиев поиска съкратено съдебно следствие
Коментари Харесай

Адвокат опита с хитър трик да измъкне жестокия убиец на Андрея от Галиче, но... СНИМКИ

Адвокатът на Аксел Олеков Валери Илиев изиска кратко правосъдно разследване по делото за убийството на Андрея от Галиче, а съдът безусловно, в границите на настоящия Наказателно процесуален кодекс, му отхвърли. По този метод наказването му не може да бъде понижено с 1/3, написа bulnews.bg.

Припомняме, че момичето бе изнасилено и заклано на 11 януари тази година от 17-годишния Аксел Олеков.

Днес, от 9.30 часа, в Окръжния съд във Враца бе даден ход на разпоредителното съвещание, на което стана ясно, че същинският развой по делото ще стартира на 7 октомври.



Пред постройката на Съдебната палата се бяха събрали близки на убитото по изключително нечовечен метод момиче. Техните претенции са да бъде наложена най-тежката присъда за килъра на тяхната племенница и братовчедка - доживотна присъда без право на подмяна.

Те споделиха, че след зверското закононарушение никой не влиза в къщата, а кръвта на момичето е още по стените.

Защитникът на фамилията на девойката юрист Димитър Марковски дефинира килъра Аксел като спокоен, невъзмутим, необезпокоен, че е изправен за това тежко закононарушение пред съда.



„ Неговият профил на невъзмутим палач е разказан в направената психолого-психиатричната експертиза по делото. Това момче не изпитва възприятие на съжаление… той е с обрисуван профил на социопат “, сподели юристът на опечаленото семейство.



Той добави, че подсъдимият може да получи 12 години отнемане от независимост, защото към момента няма навършени 18 години. На базата на останалите осъществени тежки закононарушения, съдът може да групира всички обособени санкции – за изнасилването, за кражбата на парите, за проникването в жилище късно през нощта и по този метод присъдата да бъде увеличена с 1/2 - 6 години.

Близките на момичето се надяват съдът да наложи оптималното наказване по това дело, което може да бъде увеличено, поради всички осъществени закононарушения във съдбовната нощ на 11 януари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР