Адвокатът Джери Скинър от Flamingos Air, Amsterdam and Partners е

...
Адвокатът Джери Скинър от Flamingos Air, Amsterdam and Partners е
Коментари Харесай

Съдебен иск срещу Русия и лично срещу Путин за свалянето на малайзийския „Боинг“

Адвокатът Джери Скинър от Flamingos Air, Amsterdam and Partners е подал иск от името на роднините на починалите в самолетната злополука на малайзийския " Боинг " над Донбас против Русия и нейния президент Владимир Путин. Това заяви самият Скинър в изявление за " Ехото на Москва ".

Адвокатът е работил и по делото против Либия за сваления над Локърби, Англия аероплан. Той напомни, че тогава режимът на Кадафи е платил 2.7 милиарда $ за починалите 270 души, намиращи се на борда на самолета.

Сега при желае против съветската страна, подаден в Европейския съд по правата на индивида настояванията са сходни - по 10 милиона $ на починалите в злополуката 33 души, чиито роднини са наели юриста и неговата юридическа адвокатска фирма. Той обаче има намерение да се бори за обезщетение на всичките 298 жертви на същата база, което, дружно с разноските по делото ще значи повече от 3.3 милиарда $.

Скинър уточни, че към този момент е предложил на Москва извънсъдебно съглашение, само че до в този момент няма отговор. Ако завоюва делото, а Русия откаже да заплати сумата, юпистът разчита да получи компенсацията посредством блокиране и конфискуване на съветско имущество в Европа.

На въпрос за какво е присъединил и съветския президент в желае, Скинър дава отговор, че не е допустимо такава акция да бъде извършена без координиране с него, още повече, че става дума за съветска войскова част, която е била отвън рамките на Русия и то със модерна зенитна система като " Бук ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР