Адските горещини продължават до 15 августНе препоръчват излизане между 11,00

...
Адските горещини продължават до 15 августНе препоръчват излизане между 11,00
Коментари Харесай

Луцифер носи жеги до 48 градуса в Италия

Адските горещини не престават до 15 август
Не предлагат излизане сред 11,00 и 18,00 часа

Гърция отпуска 500 млн. евро на Евбея и Атика

Предупреждение към локалните хора и туристите за извънредно високи температури през идните дни насочи Министерство на здравеопазването на Италия, съобщи ДПА.

Причината за страховитите жеги е антициклон, наименуван Луцифер. Изключително горещо ще бъде на адриатическото крайбрежие в региона на град Бари, Рим и цялата област Лацио, към Палермо в Сицилия и Умбрия в централната част на страната.

Живакът на термометрите се чака да доближи 45 градуса по Целзий в елементи от Сицилия и Сардиния. На места на юг в страната може да има до 48 градуса по Целзий. На надморска височина от 1500 м се чакат температури до 30 градуса, а в долината на река По - до 45 градуса.

Здравното министерство предизвестява, че това време е рисково даже за здрави хора и поучава да се заобикаля излизането на слънце от 11 до 18 часа. Хората би трябвало да носят светли облекла, шапки, да се мажат със слънцезащитен крем и да пият вода, вместо кафе и бира.

Жегите ще продължат до 15 август. Горещата вълна връхлита Италия в миг, в който тя продължава да се бори с пожари в областите Калабрия, Сицилия, Лацио, Сардиния, Базиликата, Кампания и Молизе.

Междувременно Кириакос Мицотакис - министър председател на Гърция, също обхваната от голям брой горски пожари, се извини на сънародниците си за слабостите, които е позволило държавното управление в борбата със стихията. Той разгласи и че властта ще отпусне 500 млн. евро помощ за най-тежко засегнатите - остров Евбея и район Атика, в който влиза и Атина.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР