Адриан Манарино в последното близо десетилетие се утвърди като един

...
Адриан Манарино в последното близо десетилетие се утвърди като един
Коментари Харесай

Все още го може: Френски ветеран върна лентата назад и е шампион в Уинстън Сейлъм!

Адриан Манарино в последното близо десетилетие се утвърди като един от най-постоянните състезатели на елитната тенис сцена, откакто от 2013-а насам непроменяемо приключва сезона в първите 75 на света. 34-годишният французин има цели 10 финала на равнище АТР в кариерата си, но от тях съумя да се поздрави с триумф само на конкуренцията в Хертогенбош преди три лета. Ветеранът, който в последно време рядко се появява на огромната сцена, през тази седмица се възползва чудесно от отворената скица на шампионата в Уинстън Сейлъм, което е привидно подбудено от започващия в понеделник US Open, и доближи своя 11-ти край в кариерата, освен това след четири избавени мачбола в първия кръг от надпреварата. В мача за оценката през днешния ден Манарино спря похода на международния номер 89 Ласло Джере в борба траяла час и 45 минути на корта, с цел да победи с втория си АТР трофей в кариерата и първи подобен на твърда настилка - 7:6(1) 6:4.

В откриващия четвърт час от дуела сърбинът изглеждаше като надалеч по-добрия тенисист на корта и след ослепителен бекхенд по правата си завоюва пробив задатък за 3:1. Световният номер 65 за сметка на това не подхващаше никакви офанзивни дейности и скоро под натиска на съперника му се наложи да отразява два брейкбола, но показва големия си опит, насъбран през годините, като не просто се оправи с неподходящата обстановка, а даже на собствен ред възвърне паритета с връщане на пробив пасива си, изпращайки началната част в тайбрек. В дългия гейм наблюдавахме цялостния искра на арсенала с тенис оръжия, с които разполага френският левичар, и Манарино изцяло обезличи балканеца от другата страна на мрежата, с цел да се поздрави с триумф в дебютния сет.

Втората част започва с четири следващи нулеви подавания, преди ветеранът пръв да се опълчи на това статукво, тръгвайки неколкократно напред към мрежата и сподели забележителна техника при волетата, чрез която реализира шанса си за пробив в седмия гейм. От този миг нататък Манарино своебразно изпрати в,,нокдаун " Джере и наложи цялостен надзор над протичащото, като пропиля първата си шампионска точка на начален удар на международния номер 89, само че при втората си такава беше праволинеен и закономерно в навечерието на US Open завоюва купата на шампионата в Уинстън Сейлъм.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР