Адриан Андреев се представя на изключително високо равнище в последните

...
Адриан Андреев се представя на изключително високо равнище в последните
Коментари Харесай

След нов обрат над представител от топ 100: Адриан Андреев е 1/2-финалист в Орлеан

Адриан Андреев се показва на извънредно високо ниво в последните седмици и през вчерашния ден се поздрави с нов триумф над международния номер 64 Корентен Муте, с което доближи трети следващ Чаланджър четвъртфинал и значително си подпечата присъединяване в квалификациите на Аустрелиън Оупън идния януари. Българинът с всяко последващо свое излизане на корта потвърждава, че се усеща чудесно да играе в зала и през днешния ден затвърди сериозните усещания, като сътвори поврат над шестия подложен в схемата - Норберт Гомбош, за час и 39 минути игра - 2:6 6:2 6:2. По този метод Ади ще се спори с Куентин Алис за място на финала в Орлеан, където нашенецът ще се опита да дебютира в тази фаза на съревнование от сходен сан.

В началото на дуела софиянецът, който след вчерашната си победа съобщи, че не се е чувствал добре здравословно, очевидно не се усещаше на нужното равнище и инкасира ранен пробив. Високият 193 сантиметра словак постоянно биваше притесняван на начален удар от напористия роден гений, но устоя на натиска и още веднъж осъществя брейк, отмъквайки откриващия сет.

На старта на втората част българинът изглеждаше изцяло видоизменен игрово и трупаше уинър след уинър, което се оказа отзив за разумно последвалия пробив в актива му. Андреев не съумя да мине без компликации на лично подаване, но отрази два брейкбола, преди да завоюва началния удар на международния номер 98 за повторно, с цел да възвърне равенството в обособените сетове.

В решителната трета част двамата състезатели изпитваха усложнения с това да печелят геймовете си, като всеки от тях беше изправен пред шансове за пробив, само че до освен това не се стигна. Тогава обаче смяна в позицията на корта от страна на международния номер 247, който се отдръпна обратно от главната линия при сервис на Гомбош, му донесе съществено преимущество в разиграванията и той проби безплатно на два пъти, преди да постави точка на разногласието още с първия си мачбол. Този триумф значи дебют за Ади в топ 210 на света и значително обезпечено място в пресявките на АО 2023.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР