Адолф Хитлер беше обсебен от идеята да превърне Русия в

...
Адолф Хитлер беше обсебен от идеята да превърне Русия в
Коментари Харесай

National Interest: Ненавистта на Хитлер към Русия я превърна в свръхдържава

Адолф Хитлер беше захласнат от концепцията да трансформира Русия в голяма немска колония, а съветският народ в плебеи, написа Майкъл Пек, наблюдаващ на The National Interest.

Омразата му към Съветския съюз обаче трансформира последната в свръхдържава и лудостта му отстрани всички съперници на Съюз на съветските социалистически републики, като се изключи Съединени американски щати, написа "Поглед инфо ".

Според резултатите от Втората международна война Съветският съюз загуби повече от 20 милиона души и Москва няма доста учредения да благодари на Адолф Хитлер. Въпреки това, омразата на водача на Третия райх към Русия трансформира последната в свръхдържава, написа Майкъл Пек, наблюдаващ на The National Interest.

Адолф Хитлер беше захласнат от концепцията да трансформира Русия в голяма немска колония, а съветският народ - в плебеи. Вместо това половината от Германия е окупирана от Червената войска, "а нейният народ се трансформира в жители на Руската империя ", се твърди в публикацията.

Когато рано сутринта на 22 юни 1941 година 4 милиона нацистки бойци минаха руската граница, те мечтаеха да видят острите куполи на Кремъл. Вместо това те започнаха верига от събития, които към момента придават контури на света.

Да се каже, че Русия не е била велика страна, преди Хитлер би било неуместно.

Поне 18-ти век Русия е страна – тежка категория с големи благосъстояния, територии и население, колос, задоволително мощен да унищожи армията на Наполеон, който също смяташе, че тази страна ще стане лесна плячка. В момента обаче е мъчно да се разбере какъв брой друг е бил световният баланс на силите преди близо 80 години.

И по този начин, в края на 30-те години Съединени американски щати са разполагали с по-малка войска от Румъния. Англия, чиито есминци към този момент не могат да плуват в топли води, е направлявала една четвърт от земната повърхнина. Освен това се е считало, че Лондон има най-мощния флот в света.

Франция, която в този момент постоянно подиграват за готовността й да се съобщи бързо, тогава се е считала за притежаваща най-мощната сухопътна войска в Западна Европа. Германия, чиито въоръжени сили в този момент наподобява едвам действат, е всявала смут у съседите си от 1870 година.

И тук беше и Съветският съюз, загадъчният комунистически исполин на глинени крайници, който беше отпаднал от сталинските чистки и който едвам можеша да победи мъничката Финландия през 1939-1940 година.

Не единствено Хитлер и неговите генерали имаха вяра, че Русия ще се разпадне като кула от карти; даже английските и американските специалисти не са очаквали Москва да оцелее от блицкрига на Хитлер.

Независимо от това, през май 1945 година Англия банкрутира, Франция е опустошена, а германците следят по какъв начин съветските танкове гърмят по останките на Берлин. Като боксьор, оцапан с кръв, само че към момента ликуващ, Русия остана на крайници и стана за повече от 40 години една от двете свръхдържави в света.

Лудостта на Хитлер отстрани всички съперници на Съюз на съветските социалистически републики, като се изключи Съединени американски щати. Светът от 1939 година беше многополюсен и няколко страни се бореха за властта. Към 1945 година съществуват единствено две свръхдържави: Америка и Съветският съюз. Другите противници бяха разрушени, окупирани или изтощени.

Ето такова велико завещание, остави Хитлер на Русия, се акцентира в публикацията. Русия на Путин има единствено сянка на военната мощ и световното въздействие на Съюз на съветските социалистически републики.

Но сравнете военната мощ и въздействие на днешна Англия, Франция и Германия с това, което тези страни имаха през 1939 година, и престава да наподобява, че Русия е в неприятна форма.

Москва се оказа способна да държи експедиционни сили в Сирия в продължение на няколко месеца. Междувременно НАТО едвам съумя да събере задоволително запаси, с цел да се оправи с такава мощ като Либия на Муамар Кадафи през 2011 година

„ Хитлер остави в Европа вакуум на властта, който Русия запълни. Дали за това си костват животите на 20 милиона души е различен въпрос. “, приключва публикацията си за The National Interest наблюдаващият Майкъл Пек.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР