Adobe забрани на своите служители на работното си място да

...
Adobe забрани на своите служители на работното си място да
Коментари Харесай

Adobe забрани на служителите си да споделят корпоративни и лични данни, когато използват базирани на AI чатботове

Adobe забрани на своите чиновници на работното си място да споделят корпоративни и персонални данни, когато взаимодействат с основани на AI чатботове.

На чиновниците на Adobe не е позволено да употребяват персонален имейл и служебни банкови карти, когато купуват абонаменти за AI-услуги като ChatGPT. Също по този начин на всички чиновници на компанията е неразрешено да дават единодушието си на чатботовете да употребяват техните данни за задачите на машинното образование. Служителите са инструктирани да не вкарват персонални данни или поверителна фирмена информация, когато взаимодействат с чатботове.

Новите условия са посочени във вътрешните насоки на Adobe за потребление на генеративни AI принадлежности на работното място. Компанията насърчи чиновниците да употребяват тези принадлежности отговорно. „ Като чиновници, вие носите отговорност да гарантирате сигурността на данните на Adobe и нашите клиенти и да не употребявате генеративен AI по метод, който вреди или компрометира бизнеса на Adobe, нейните клиенти или чиновници “ — сподели пред медиите Синди Стодард, който е CIO на Adobe.

В средата на юни Гугъл изпрати предизвестие до чиновниците си да употребяват чатботовете с нараснало внимание, в това число и за личната разработка Bard. Компанията прикани чиновниците да не споделят чувствителни данни с чатботовете Bard и ChatGPT. Гугъл изясни, че способността на AI да се учи от потребителските поръчки и отговори може да докара до приключване на избрани фирмени данни, в това число и поверителна информация.

Експертите обясниха пред медиите, че предпазливостта на Гугъл отразява настоящата обстановка на ИТ-пазара, когато множеството ИТ-компании вкарват нови стандарти за сигурност и се пробват да предупредят личния състав си за отговорността им при потреблението на обществени чатботове.

През май Apple забрани на своите чиновници да употребяват ChatGPT и други чатботове и генеративни AI-платформи в работните си процеси, заради опасения за сигурността. Във вътрешна преписка Apple е предизвестил всички чиновници, че страничните AI-платформи събират чувствителни данни от чиновниците и имат достъп до вътрешни фирмени документи, което е недопустимо. Apple разяснява, че няма гаранция, че сериозна информация, предадена от инженери и мениджъри посредством чатботовете, в това число и изходните кодове или имейли, няма да стигнат до някой различен.

През април Samsung ограничи корпоративния достъп до чатбота ChatGPT заради опасения за сигурността. Компанията откри, че чиновниците нелегално споделят сензитивна информация с AI. През май Samsung изцяло забрани на чиновниците си да употребяват ChatGPT, Гугъл Bard и чатбота Bing на работните си устройства.

По-рано Amazon помоли чиновниците си да не споделят сензитивна информация с ChatGPT, заради появяването в отговорите на чатбота на данни, доста сходни на вътрешните материали на компанията.

В края на февруари финансовите институции Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs Group, Wells Fargo и JPMorgan Chase също не разрешиха на чиновниците си да употребяват чатбота ChatGPT за работни цели, даже и за най-простите задания. Компаниите са открили, че инструментът за изкуствен интелект ChatGPT и сходните на него системи постоянно дават остаряла или неверна информация, чието потребление може да докара до обилни неверни калкулации на финансовия пазар и до поява на загуби.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР