Администрацията на президента на САЩ представи нов план за развитието

...
Администрацията на президента на САЩ представи нов план за развитието
Коментари Харесай

До 2030 година САЩ ще изгради нови морски вятърни централи с обща мощност 30 GW

Администрацията на президента на Съединени американски щати показа нов проект за развиването на морската вятърна енергетика за идващите 10 години. Основната цел е да бъде построена серия зелени планове с обща мощ 30 гигавата в залива на Ню Йорк и в други американски райони, като това би трябвало да стане най-късно до 2030 година . Според предварителните планове, цялостната реализация на този план ще обезпечи възобновима сила за 10 милиона американски семейства, ще понижи излъчванията от въглероден диоксид със 78 милиона метрични тона годишно и ще сътвори над 77 хиляди работни места.

Администрацията на президента ще даде от бюджета на Съединени американски щати над $12 милиарда за поддръжката на новите вятърни електроцентрали, които ще бъдат построени и на двете брегове на Северна Америка. Част от тези средства ще бъде за строителството на фабрики за производството на самите вятърни генератори, както и за новите морски съдове, които ще бъдат употребявани за построяването на океанските вятърни електроцентрали. Според държавното управление, тези вложения ще основат 44 хиляди работни места за експерти, които ще обслужват тези вятърни паркове, както и спомагателни 33 хиляди работни места за косвена поддръжка на зелената енергетика.

Като най-перспективно място за построяването на сходна се смята залива на Ню Йорк и по-точно относително плиткия район покрай Лонг Айлънд и Ню Джърси.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР