Администрацията на президента на Република Корея ще приключи създаването на

...
Администрацията на президента на Република Корея ще приключи създаването на
Коментари Харесай

Южна Корея започва да подготовка на междукорейската среща на върха

Администрацията на президента на Република Корея ще завърши основаването на комисия за подготовка на междукорейската среща на върха до края на седмицата. Това заяви през днешния ден представител на кабинета на южнокорейския водач, осведоми ТАСС.
 
Вече е назначен началник на комисията , а първото й съвещание ще се организира в края на седмицата. Сформирането на комисията се прави взаимно със севернокорейската страна и заради тази причина процесът ще отнеме известно време, се отбелязва в изказването.
 

Десетчленна южнокорейска делегация, ръководена от шефа на Службата за национална сигурност Чун Ею-йо , направи посещаване в Северна Корея при започване на предходната седмица и над четири часа беседва със севернокорейския водач Ким Чен-ун.
 
След договарянията бе обявено за реализирана договореност в края на април да се организира среща сред водачите на Северна и Южна Корея . Пхенян разгласи и подготвеност да стартира съвещания за нормализиране на връзките с Вашингтон, както и да замрази ракетно-ядрените тествания за интервала на разговора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР