Администрацията на Джо Байдън планира следващия месец да разшири ограниченията

...
Администрацията на Джо Байдън планира следващия месец да разшири ограниченията
Коментари Харесай

Байдън ще забрани на още компании да продават чипове на Китай

Администрацията на Джо Байдън възнамерява идващия месец да разшири рестриктивните мерки върху доставките от Съединени американски щати за Китай на чипове, употребявани за изкуствен интелект и принадлежности за произвеждане на полупроводникови детайли, споделиха пред Reuters няколко души, осведомени с въпроса.

Министерството на търговията има намерение да разгласява нови разпореждания въз основа на рестриктивните мерки, обявени в писма по-рано тази година до три американски компании – KLA Corp, Lam Research Corp и Applied Materials Inc, споделиха хора, поискали анонимност. Планът за нови правила не е съобщаван до момента.

Писмата, за които фирмите обществено признаха, им не разрешават да изнасят съоръжение за произвеждане на чипове в китайски заводи, които създават усъвършенствани полупроводници с процеси под 14 нанометра, в случай че продавачите не получат лицензи от Министерството на търговията.

Правилата също ще кодифицират рестриктивните мерки в писмата на Министерството на търговията, изпратени до Nvidia Corp и Advanced Micro Devices предишния месец, инструктиращи ги да спрат доставките на няколко изчислителни чипа с изкуствен интелект до Китай, в случай че не получат лицензи.

Някои от източниците споделиха, че регулациите евентуално ще включват спомагателни дейности против Китай. Ограниченията също могат да бъдат изменени и разпоредбите да бъдат оповестени по-късно от предстоящото.

Така наречените „ информативни “ писма разрешават на Министерството на търговията да заобиколи дългите процеси на писане на правила, с цел да вкара надзор бързо, само че писмата се отнасят единствено за фирмите, които са ги получили.

Превръщането на писмата в правила би разширило обсега им и би могло да подложи други американски компании, произвеждащи сходна технология, на рестриктивните мерки. Регламентите евентуално биха могли да се ползват за компании, които се пробват да оспорят превъзходството на Nvidia и AMD в чиповете с изкуствен интелект.

Intel Corp и започващи компании, като Cerebras Systems, са ориентирани към същите пазари за напреднали компютри. Intel съобщи, че следи от близко обстановката, до момента в който Cerebras отхвърли коментар.

Един източник сподели, че разпоредбите могат също по този начин да наложат лицензионни условия за доставки до Китай на артикули, които съдържат целевите чипове. Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise и Super Micro Computer вършат сървъри за центрове за данни, които съдържат чипа A100 на Nvidia.

Dell и HPE споделиха, че следят обстановката, до момента в който Super Micro Computer не отговори на настояването за коментар.

Високопоставен чиновник на Търговския отдел отхвърли да разяснява идното деяние, само че сподели:

Като общо предписание, ние гледаме да кодифицираме всички ограничавания, които са в осведомителни писма с регулаторни промени. “

Говорител на Министерството на търговията в петък отхвърли да разяснява съответни разпореждания, само че повтори, че „ подхваща изчерпателен метод за използване на спомагателни дейности... за отбрана на националната сигурност на Съединени американски щати и ползите на външната политика “, в това число да попречи на Китай да придобие американска технология, използвана за рационализация на военните.

KLA, Applied Materials и Nvidia отхвърлиха коментар, до момента в който Lam не отговори на претенции за коментар. AMD не разяснява съответния ход на администрацията, само че удостовери, че не планува „ значително влияние “ по отношение на новите условия за лицензиране.
„ Точка на задушаване “
Планираното деяние идва, защото администрацията на президента Джо Байдън се пробва да осуети напредъка на Китай, като се насочи към технологии, където Съединените щати към момента поддържат владичество.

Стратегията е да се задуши Китай и те откриха, че чиповете са тази задушаваща точка. Те не могат да създадат тези неща, не могат да създадат индустриалното съоръжение “, сподели Джим Луис, софтуерен специалист в Центъра за стратегически и интернационалните изследвания. „ Това ще се промени. “

Относно актуализацията на ограниченията, свързани с Китай, предходната седмица Търговската камара, бизнес лобистка група в Съединени американски щати, предизвести членовете си за идни ограничавания върху AI чипове и принадлежности за произвеждане на чипове.

Сега чуваме, че членовете би трябвало да чакат поредност от правила или може би всеобхватно предписание преди междинните избори за кодифициране на насоките в неотдавна издадените (от Министерството на търговията) писма “, споделиха от камарата.

Групата също по този начин сподели, че организацията възнамерява да добави спомагателни китайски суперкомпютърни единици към комерсиалния черен лист.

Reuters първи заяви през юли, че администрацията на Байдън интензивно разисква възбрана на износа на принадлежности за произвеждане на чипове за китайски заводи, които създават усъвършенствани полупроводници с 14 нанометрова технология и по-малки.

Американски чиновници са се обърнали към съдружниците си, с цел да ги лобират и те да вкарат сходни политики, тъй че задграничните компании да не могат да продават технологии на Китай, които на американските компании ще бъде неразрешено да доставят, споделиха двама от източниците.

Координацията със съдружниците е от основно значение за реализиране на оптималната успеваемост и минимизиране на непредвидените последствия “, сподели Клейт Вилемс, някогашен търговски чиновник от администрацията на Тръмп. „ Това би трябвало да благоприятства по-широки регулации, които други могат да възпроизвеждат, вместо еднократни писма. “

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР