Администрацията на Байдън е посъветвала Израел да отложи наземното си

...
Администрацията на Байдън е посъветвала Израел да отложи наземното си
Коментари Харесай

NYT: САЩ съветват Израел да отложи нахлуването в Газа

Администрацията на Байдън е посъветвала Израел да отсрочи наземното си навлизане в Газа, надявайки се да завоюва време за договаряния за освобождение на заложници и да обезпечи доставката на филантропична помощ за палестинците в анклава, заяви New York Times, цитирайки няколко американски чиновници.

По-рано Bloomberg също заяви, базирайки се на свои източници, че администрацията на Джо Байдън, както и някои европейски водачи, оказват напън върху Израел да отсрочи интервенцията против " Хамас ".

Предната вечер се проведе пореден телефонен диалог сред Байдън и израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Американците също желаят повече време, за да се приготвят за възможни офанзиви против ползите на Съединени американски щати в района от страна на подкрепяни от Иран групи - за които има съществени опасения, че при огромна наземна интервенция в Газа ще се засилят.

Събеседниците на вестника означават, че американската администрация не насочва условия към Израел и продължава да поддържа наземното навлизане и задачата на Израел да ликвидира " Хамас ".

Съветът за закъснение на наземната интервенция е бил предаден на израелците от министъра на защитата Лойд Остин. Пентагона оказва помощ на Израел да възнамерява своите военни интервенции, в това число сухопътна инвазия, твърди изданието.

В същото време неназован посланик от израелското посолство във Вашингтон отхвърли държавното управление на Съединени американски щати да поучава израелците да отсрочат наземната инвазия.

" Ние водим стеснен разговор и съвещания с американската администрация. Съединени американски щати не оказват напън върху Израел във връзка с наземната интервенция ", сподели той.

По-рано бе обявено, че израелски военни самолети са нанесли удари по цели в Ивицата Газа, както и по две летища в Сирия и джамия в окупирания Западен бряг, за които се допуска, че са употребявани от бойци, а в неделя следобед втори ескорт с филантропична помощ стартира да минава в Газа от Египет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР