Администрацията на Барак Обама е разрешила грант от 200 000

...
Администрацията на Барак Обама е разрешила грант от 200 000
Коментари Харесай

"Дейли Мейл": Жесток скандал с Барака Обама разтърси света! Оказа се, че бившият американски президент...

Администрацията на Барак Обама е разрешила грант от 200 000 $ на формация, следена от „ Ал Кайда “. Парите са били дадени, макар че хората на тогавашния американски президент знаели, че Агенцията за Ислямска помощ (Islamic Relief Agency – ISRA) се е занимавала с терористична активност, оповестява „ Дейли Мейл “.

Скандалната финансова инжекция беше разкрита от Близкоизточния конгрес и за нея беше обявено в „ National Review”.

Агенцията за ислямска помощ е учредена през 2004 година за финансиране на терористична активност. Тя имала потвърдени връзки с Осама бин Ладен. Тя е основана в Судан. Сумата от 200 000 $ е част от по-голямо подаяние, ориентирано към евангелистка благотворителна организация в африканската страна. Цялото подаяние възлиза на 723 404 $, а въпросните 200 000 са били планувани непосредствено за ISRA.

Парите били дадени на благотворителната организация “World Vision”, „ с цел да се обезпечи филантропична помощ, в това число незабавни хранителни доставки, вода, лекарства, хигиенично обслужване на хората, напуснали домовете си поради продължаващия спор в Судан “.

Сумата е отпусната от Американската организация за интернационално развиване, която по-късно подрежда на “World Vision” да приключи всевъзможни взаимоотношения с ислямската организация. Това се случило през ноември 2014 година. През февруари 2015 се получава удостоверение, че ISRA е в лист със неразрешени организации.

“World Vision “ писали писмо на Обама, в което упорствали да си получат парите и през май 2015 е позволено отпущането на 125 000 $. Благотворителната организация се аргументира, че ISRA заплашвала да предприеме правосъдни ограничения, а мълчешком американците се страхували, че групировката ще заплаши дейностите на Съединени американски щати в Судан.

„ Служителите в администрацията на Обама умишлено са одобрили прехвърлянето на пари на данъкоплатците към формация, обвързвана с „ Ал Кайда “ - не някоя дребна и незнайна организация, а огромна интернационална мрежа и участва постоянно в новинарските заглавия “, написа “National Review”.

„ Още по учудващо е, че служителите са оторизирали категорично отпущането на минимум 115 000 от този грант даже откакто са разбрали, че той е бил предопределен за терористична организация “, прибавят от там.

От Американската организация за интернационално развиване обявиха, че от този момент преразглеждат деликатно политиките си и че всичко това е станало по времето на мандата на Барак Обама.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР