Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е отложила въвеждането на

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е отложила въвеждането на
Коментари Харесай

Тръмп е отложила въвеждането на по-строгите санкции спрямо нефтохимическия сектор на Иран

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е отсрочила въвеждането на нови, по-строги наказания по отношение на нефтохимическия бранш на Иран , оповестява БГНЕС. Припомняме, че Министерството на финансите планираше да вкара в деяние нови наказания във връзка с Ислямската република от средата на май. Стратегията се промени, откакто Техеран и Вашингтон си размениха взаимни обвинявания поради вероятното присъединяване на Иран с случая с танкерите край крайбрежията на ОАЕ.
Американското финансово министерство не се е отказало от цялостното въвеждане на наказания в бъдеще.  Спрямо иранския нефтохимически бранш към този момент са в действие редица ограничаващи ограничения на Съединени американски щати, в това число продажбата на нефтохимически артикули, като амоняк, метанол и карбамид. Предвиждаше се новите наказания да бъдат наложени на съответни ирански петролни и химически компании. Бизнесът с тях може да докара до санкции и закриване на достъпа до американската финансова система.
През последния месец връзките сред Съединени американски щати и Иран се изостриха доста. Американските управляващи вкараха по-строги наказания срещу основните браншове на иранската стопанска система и не престават да ускоряват натиска си. Целта на Вашингтон е да промени държанието на Иран. Съединени американски щати оповестиха Корпуса на стражите на иранската гражданска война за терористична организация. В отговор Иран оповестиха Съединени американски щати за „ страна – спонсор на тероризма “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР