Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е одобрила споделяне на

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е одобрила споделяне на
Коментари Харесай

Тръмп е дал информация за ядрени технологии на Саудитска Арабия малко след убийството на Хашоги

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е одобрила шерване на информация за нуклеарни технологии със Саудитска Арабия малко след убийството на журналиста Джамал Хашоги. Става въпрос за контакт едвам 16 дни след осъществяване на закононарушението, твърди Time, базирайки се на сенатора на демократите Тим Кейн.
Кейн разгласява изказванията си в Twitter, като сложи без заобикалки въпроса към Тръмп - за какво?

Why is President Trump so eager to give the Saudis exactly what they want, when they want it?? I have serious, serious concerns. https://t.co/F6RRpyubqG
— Tim Kaine (@timkaine) 4 юни 2019 година
Според Reuters, Тръмп е дал седем пъти позволение за трансфер на информация за нуклеарна технология и даже на нуклеарна технология на Саудитска Арабия. Две от разрешенията са засекретени, въпреки по принцип това да се прави. Всички позволения са издадени на американски компании, които би трябвало да оказват помощ на Саудитска Арабия да строи нуклеарни реактори.
През предишния месец президентът Тръмп разгласи национално изключително състояние поради напрежението с Иран с цел да заобиколи Конгреса, който задържа продажбата на оръжия на стойност 8,1 милиарда $ за Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Йордания.
Някои американски законодатели се тормозят от упражняването на изпълнителните пълномощия от страна на Тръмп и от неговите старания да заобикаля Конгреса по деликатни покупко-продажби във външната политика. Други показаха опасения, че продължаването на шерването на нуклеарната технология с Рияд ще ускори напрежението в района в миг, когато Саудитска Арабия е открита освен за създаване на централи за нуклеарна сила, само че и за придобиване на оръжие, написа Агенция " Фокус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР