Администрацията на американския президент Джо Байдън не обмисля санкции срещу

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън не обмисля санкции срещу
Коментари Харесай

САЩ не обмислят санкции срещу България заради Северна Македония

Администрацията на американския президент Джо Байдън не обмисля наказания против българското държавно управление и сме уверени, че държавните управления на Северна Македония и България са поели по пътя на градивния разговор, което ще помогне да се разрешат навреме техните разлики. Това се показва в изказване на представителя на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс.

То идва откакто преди дни републиканския конгресмен Клаудия Тени сподели пред редакцията на „ Гласът на Америка “ за Северна Македония, че е допустимо налагане на наказания против България поради нейното несъгласие върху започване на договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз.

Тя съобщи, че не е сигурна дали глобите сега са подобаващи като вид, само че биха могли да бъдат, изключително в случай че България продължава да основават спънки и излъчва негативизъм по отношение на Северна Македония.

В изказването на представителя на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс се показва, че Съединените щати мощно поддържат присъединението на Албания и Северна Македония към Европейския съюз и това ще е от изгода за всички страни в района.

" Администрацията на президента Байдън не обмисля наказания против българското държавно управление и сме уверени, че държавните управления на Северна Македония и България са поели по пътя на градивния разговор, което ще помогне да се разрешат навреме техните разлики. Оценяваме мощния интерес на Конгреса на Съединени американски щати по този въпрос и ще продължим да поддържаме тясна съгласуваност с Конгреса по тази тематика “, се споделя в изказването, публикувано от посолството на Съединените щати у нас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР