Административният съд в Пловдив отново отхвърли жалбата на фондация Антоанета

...
Административният съд в Пловдив отново отхвърли жалбата на фондация Антоанета
Коментари Харесай

Отново отхвърлиха жалбата на фондация „Антоанета Николова” кортовете на Гребната база

Административният съд в Пловдив още веднъж отхвърли жалбата на фондация „ Антоанета Николова ” против търга за кортовете на „ Локомотив ” на Гребната база. Адвокатката нападна процедурата за отдаването на парцела по закона за спорта, защото съгласно нея не е имала опция да се яви на търга поради късото време за присъединяване. С първото решение пловдивските магистрати отхвърлиха жалбата на фондацията, само че Върховен административен съд го върна за ново изговаряне. И то обаче изрично отхвърля жалбата на фондацията. Според магистратите Антоанета Николова е закупила тръжната документи на 28 септември 2022 година – два дни преди оповестения краен период за подаването на заявките, въпреки да е имала такава опция още на 30.08.2022г. Поради това не може да се вмени виновност на Община Пловдив.
Прочетете още
Другата й тъжба, че тя не може да изкара всички документи в този едномесечен период, в това число и Удостоверение от Министерството на младежта и спорта, с което се удостоверява, че спортната организация е вписана в Националния указател на спортните организации и други документи за спортна действия, също е оставена без почитание. Причината е, че фондация „ Антоанета Николова ” не е спортна организация и тя няма съответните регистрации там. Решението може се апелира още веднъж във Върховен административен съд, а до тогава не може да се подписа контракт за кортовете.

Припомняме, че има сериозна драма с най-големите тенис кортове на Пловдив. В битката за тях бяха тенис клуб „ Локомотив ”, „ Макс про 2020 ”, както и фондация „ Антоанета Николова ”, която оспорваше търга. Първоначално кортовете бяха извоювани от „ Макс про 2020 ”, а тези на " Академик " от Търговска колегия " Локомотив ". Двата клуба се схванаха и „ Макс про 2020 ” към този момент стопанисва кортовете на  " Академик ". Официално решение за отдаването на кортовете на ТК " Локомотив " обаче към момента няма. От клуба имат желание да създадат инвестиция за блио 2 млн. лв.. 

Фондация „ Антоанета Николова ” оспорваше търга, тъй като не е имала опция да взе участие в него. Според адвокатката от Търговска колегия " Локомотив " нямат право да стопанисват кортовете до момента в който не бъде разгласен победител в търга. От клуба обявиха, че се заплаща наем на Общината и нямат отговорности. 

Кортовете на Гребната база разполагат с 8 клей корта, три с изкуствена настилка и закрита зала. Трибуни има на централния корт и корт номер 5. Базата обаче е в много неприятно положение и би трябвало да се направи инвестиция, с цел да върне предходния си искра. Припомняме, че кортовете са направени през 90-те години от  " брокерите ". 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР