Административният съд в Кюстендил окончателно потвърди наложената имуществена санкция на

...
Административният съд в Кюстендил окончателно потвърди наложената имуществена санкция на
Коментари Харесай

Шефът на ТЕЦ Бобов дол оправда последното запрашаване на въздуха със силния порив на вятъра

Административният съд в Кюстендил дефинитивно удостовери наложената имуществена глоба на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " АД от 100 000 лева Наказателното разпореждане на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – София е по отношение на акт за установено нарушаване по Закона за запазване на околната среда след изключителна инспекция през март 2022 година При нея е открито, че сдружението не е изпълнило наложително изискване по сложно позволение, вследствие на което не са подхванати ограничения за ограничение на излъчванията на прахообразни субстанции в сходство с условията на Наредбата за правила за възможни излъчвания на нездравословни субстанции, изпускани в атмосферата, от обекти и действия с неподвижни източници на излъчвания.

" Ще си платим санкцията ", увери изпълнителният шеф на централата Любомир Спасов, който изясни, че естествените условия са били такива, че от купа, който е с въглища, се вдигнало доста прахуляк. " Все още не можем да измислим метод по какъв начин това нещо да бъде прекратено при тези големи площи, върху които са събрани въглищата. Няма в света въглищен склад, който да е затрупан и по някакъв метод предпазен от такива атмосферни условия ", добави Спасов,

От началото на 2022 година досега санкциите за Топлоелектрическа централа " Бобов дол " са в размер на 704 000 лв.. Част от тях се апелират, като за последното нарушаване ТЕЦ-ът не носел виновност, защото " мощното запрашаване се е получило поради неочаквани пориви на вятър ", изясни Спасов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР