Административният съд в Хасково отмени частично такса битови отпадъци за

...
Административният съд в Хасково отмени частично такса битови отпадъци за
Коментари Харесай

Съдът в Хасково отмени частично такса смет за 2022 г. в Дими...

Административният съд в Хасково анулира отчасти такса битови боклуци за 2022 година в град Димитровград и село Бодрово в общината.

Тричленният правосъден състав установи, че при приемането на административния акт от локалния парламент били позволени основни нарушавания на административнопроизводствените правила.

„ Преди приемане на акта не са били разисквани предложенията и възраженията на заинтригуваното лице. Това е довело и до нарушаване на материалния закон “ пишат магистратите в претекстовете си. Там е маркирано също, че в нарушаване на Закона за локалните налози и такси, таксата за битови боклуци за Димитровград и с. Бодрово е  определена при размер на разноските, надхвърлящ нужния за покриване на материално-техническите и административни разноски по даване на услугите " събиране " и " превозване на битови боклуци " до уреди и съоръжения за тяхното отнасяне.

Решението на хасковските магистрати може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен период от уведомяването на страните.

Както към този момент писахме, Административният съд в Хасково дефинира и като незаконосъобразни и решенията на Общинския съвет в Хасково за установяване на такса " битови боклуци " за 2020 и 2021 година в регионалния център и ги анулира отчасти. Върховният административен съд удостовери тези решения дефинитивно със свои решения надлежно на трети и седми октомври тази година. " Висящо " е делото за такса " боклук " в Хасково за 2022 година.   

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР