Административният съд в Добрич постанови, че забраната за строителство в

...
Административният съд в Добрич постанови, че забраната за строителство в
Коментари Харесай

И съдът забрани строителството в курортната зона на Каварна от 15 май до 15 юни

Административният съд в Добрич постанови, че възбраната за строителство в курортната зона на Каварна би трябвало да е в действие от 15 май, а не от 15 юни, както реши Общинският съвет.

Това стана откакто магистратите анулираха решението, с което съветниците позволяват осъществяване на строителни действия в нарушаване на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и което е обжалвано от регионалния шеф, заяви пресслужбата на Областната администрация в Добрич.

От институцията напомнят, че на съвещанието си през май локалният парламент в крайморския град одобри период за възбрана на строителни действия в курортните зони от 15 юни до 1 октомври, а съгласно закона този интервал е от 15 май до 1 октомври.

Тогава регионалният шеф върна решението с напътствие то да бъде анулирано, само че на идващото си съвещание Общинският съвет го препотвърди. Тогава последва импортираната от регионалния шеф тъжба в Административния съд. Решението на добричките магистрати може да бъде обжалвано в период от 14 дни във Върховния административен съд. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР