Административният ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова е убедена, че

...
Административният ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова е убедена, че
Коментари Харесай

Шефът на Специализираната прокуратура: Работата ни в последната година е на изключително високо ниво

Административният началник на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова е уверена, че институцията е атакувана " не тъй като не аботи, а тъкмо тъй като работи ".

" Работата на прокурорите от Специализирана прокуратура в последната година е на извънредно високо равнище. Магистратите от Специализирана прокуратура съблюдават закона и извършват отговорностите си такива, каквито мъдрият законодател им ги е делегирал. За предходната година сме завършили, макар рецесията с ковид, голям брой каузи. Лично аз съм извънредно удовлетворена от събитието, че са налице 192 влезнали в действие неоправдателни присъди. Доволна съм, че са налице влезнали в действие присъди и във връзка с корупционни закононарушения – тематика, която е извънредно сензитивна за обществото и за Специализираната прокуратура “, съобщи Маджарова на конференция.

" От 274 каузи, касаещи корупция по висшите етажи на властта, са завършени огромен брой от тях. Като 56 лица са предадени на съд. Това значи, че за 56 лице – включително и кметове, заемащи висши властови позиции, вървят правосъдни процеси, които са обществени. Призовавам ви – присъствайте на тези правосъдни съвещания, те са открити. Там се въздава правото и вие можете да образувате своето персонално вътрешно разбиране по обстоятелствата и правото и да изградите своя позиция за обстановката, корупцията и работата на Специализираната прокуратура “, продължи тя.

„ Специализираната прокуратура е атакувана от много дълго време. Ние не спряхме да работим. Специализираната прокуратура е атакувана, не тъй като не работи, а тъкмо тъй като работи. След измененията след 1989 година има извънредно оживление по тематиката тероризъм и шпионаж, по тематиката разтрошаване на финансова цялост на избран кръг ближа. Всичко това се дължи на Специализирана прокуратура. За тези лица, които са били дълго време считани по една или друга причина за неприкосновени, сега текат правосъдни борби. Единствено по отношение на едно лице делото не е пренесено в правосъдната му фаза, само че това е справедливи аргументи, защото това лице се намира в Дубай. Има процедура и закон. Това лице има права, които ние ще спазим и съблюдаваме все още “, съобщи още Маджарова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР