Административните ръководители на Апелативна прокуратура-Бургас Любомир Петров, на Окръжна прокуратура

...
Административните ръководители на Апелативна прокуратура-Бургас Любомир Петров, на Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

18-годишен младеж нападна и ограби пенсионерка в Бургаско

Административните ръководители на Апелативна прокуратура-Бургас Любомир Петров, на Окръжна прокуратура Георги Чинев и шефът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров посетиха стара жена, станала жертва на обир в село Звездец, община Малко Търново, оповестиха от прокуратурата.

Престъплението е осъществено на 16 април в къщата на потърпевшата. Жената е станала обект и на блудствени дейности, осъществени от нападателя .  В резултат на незабавните дейности на проверяващите органи е открит причинителят.

Става въпрос за 18-годишен мъж от същото село. Той към този момент е с наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “, взета по отношение на него от Районния съд в Малко Търново.
 прокуратура
По време на срещата с потърпевшата, прокурорите Любомир Петров и Георги Чинев, както и старши комисар  Радослав Сотиров увериха старата жена, че досъдебното произвеждане ще завърши в оптимално къс период и обвиненият ще бъде предаден на съд.

Прокурор Любомир Петров акцентира, че противодействието на битовата престъпност остава във фокуса на прокуратурата и това не се е трансформирало макар въведеното в страната изключително състояние.

Той напомни, че още преди в България да стартира пандемията от COVID-19, по предписание на Главния прокурор Иван Гешев , е основана организация по повод активността на прокуратурата по отношение на битката с битовата престъпност.

В тази връзка старши комисар Радослав Сотиров посочи, че в дребните обитаеми места е проведено интензивно полицейско наличие, реализирано посредством мобилни екипи, формирани от чиновници от отделите „ Криминална “ „ Икономическа “ и „ Охранителна полиция ” към ОД на МВР-Бургас и Районните ръководства.

Регулярно към екипите се включват и чиновници на жандармерията. С настоящи проблеми и сигнали за закононарушения или разнообразни нарушавания могат да се ангажират и районните инспектори, посещаващи по график дребните обитаеми места.

По време на срещата стана ясно, че 18-годишния причинител на действието не е осъждан, само че е престъпно проявен за кражба и опиати . Той е наследник на жена, грижила се за пострадалата.

" Грози го наказване от 3 до 10 години отнемане от независимост за осъществения обир и от 2 до 8 години затвор за осъществените блудствени дейности " , обясни прокурор Георги Чинев.

По думите му: „ решителността на прокуратурата и полицията в битката с битовата престъпност е повече от безапелационна. Целта е осезаемо намаляване на похищения, произлизащи или свързани с битовата престъпност. Връзката с локалната власт в тази посока също е от значително значение “, добави прокурор Чинев.

При визитата си в село Звездец двамата прокурорите и старши комисар Радослав Сотиров бяха съпроводени от кмета на община Малко Търново - Илиян Янчев . Обсъдена бе криминогенната конюнктура в района, като след диалога прокурор Георги Чинев разгласи, че напълно скоро стартира взаимна профилирана интервенция на полиция и прокуратура, ориентирана против противозаконния дърводобив, който е и главният проблем за жителите в общината.    
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР