Административен съд-Видин отложи за 25 ноември тази година делото за

...
Административен съд-Видин отложи за 25 ноември тази година делото за
Коментари Харесай

Отложиха делото за обезщетение на близките на загиналите при взрива в завод „Миджур“

Административен съд-Видин отсрочи за 25 ноември тази година делото за на близки на починалите при гърмежа в цех " Миджур ", оповестиха от съда.

Причината е, че би трябвало да се организира изслушаване на взривотехническа експертиза и разпит на очевидци. Делото е заведено от П.И.П., наследник на умрелите В.Е.Г. и И.П.Г. при гърмежа в завода за муниции " Миджур ", станал на 1 октомври 2014.

Ищецът претендира за компенсации за претърпени неимуществени вреди в общ размер от 330 000 лева Делото е против администрацията на Министерския съвет на Република България и Министерство на околната среда и водите, за претърпени неимуществени вреди, породени вследствие незаконосъобразни актове, дейности и бездействия на посочените органи, в завода.
свързани новини2533на 05.04.20215270на 28.05.2020
С решения постановени на 25 март тази година Административен съд-Видин е отхвърлил други две искови молби против администрацията на Министерски съвет и Министерство на околната среда и водите, за претърпени неимуществени вреди.

В претекстовете си съдът показва, че не се потвърждава незаконосъобразно безучастие на Министерския съвет. Решенията по тези каузи са обжалвани и изпратени на Върховен административен съд
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР