Административен съд – Благоевград спира изпълнението на нареждането на ДНСК

...
Административен съд – Благоевград спира изпълнението на нареждането на ДНСК
Коментари Харесай

Важна победа за благоевградчани и кмета Илко Стоянов ! Община Благоевград вкара казуса с парк Македония в съда! Залите ще се ползват докато трае делото ...

Административен съд – Благоевград стопира осъществяването на нареждането на ДНСК да не се употребяват постройките в парк „ Македония “ в Благоевград

В Административен съд – Благоевград е формирано административно дело № 129/2023 година по тъжба на община Благоевград срещу писмо на началника на Дирекция за народен строителен надзор, с което се подрежда да не се извършват строителни и монтажни работи, както и да не се употребяват здания „ Музей “, „ Интерекспо и конгресен център “ и „ Зала за спорт " в аграрен парцел с идентификатор 04279. 621. 147 по кадастралната карта на гр. Благоевград (парк „ Македония “, някогашната казарма).
С жалбата е декларирано искане за прекъсване осъществяването на акта до привършване на делото.
С определение от 03. 02. 2023 година Административен съд – Благоевград стопира осъществяването на нареждането на Дирекцията за народен строителен надзор да не се употребяват здания, частна общинска благосъстоятелност, находящи се в парк „ Македония “ в град Благоевград. Съдът намира, че в съответния случай са налице всички предпоставки за прекъсване на позволеното по силата на закона авансово осъществяване. Жалбоподателят е показал редица доказателства, от които по неоспорим метод се открива, че постройките се употребяват от безграничен кръг правни субекти - от популацията на града и негови посетители, общински сдружения, културни организации и спортни клубове.
По формираното административно дело № 129 по разказа на Административен съд – Благоевград за 2023 година е планувано намерено правосъдно съвещание за 16. 03. 2023 година от 13. 45 ч.

Припомняме, че разпореждането на ДНСК провокира митинги поради опасността 300 деца спортисти да останат на улицата.

П.Попова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР