Adidas отчете загуба за четвъртото тримесечие и намали дивидента си

...
Adidas отчете загуба за четвъртото тримесечие и намали дивидента си
Коментари Харесай

Най-големият производител на спортни стоки беше ударен от първата си годищна загуба от 30 години

Adidas регистрира загуба за четвъртото тримесечие и понижи дивидента си след прекратяването на партньорството с марката Yeezy на Кание Уест през предишния октомври.

Германският компания за спортни артикули регистрира оперативна загуба от 724 милиона евро за четвъртото тримесечие и чиста загуба от продължаващи интервенции от 482 милиона евро.

Вероятно ше има и спад в дивидентите, което би трябвало да стане ясно на годишното заседание през май, написа CNBC.

Adidas предвижда оперативна загуба за цялата година от 700 милиона евро през 2023 година, което ще е първата им годишна загуба от 31 години насам.
 Adidas може да загуби €700 милиона поради маратонките Yeezy
Спортната марка, която може да загуби €700 милиона, поради (едни) маратонки

В основата на казуса е световноизвестният рапър Кание Уест

През октомври компанията приключи извънредно доходоносното си партньорство с рапъра и фешън дизайнер Кание Уест, лицето на Yeezy, откакто той направи поредност от антисемитски мнения.

" Прекратяването на партньорството с Yeezy през октомври, костваха скъпо на Adidas, което докара до оперативна загуба през четвъртото тримесечие и спад в продажбите. Продажбите в Китай паднаха внезапно предходната година на фона на строгите ограничения за блокиране на Пекин ", означи Виктория Сколар, която е началник на вложенията в компанията Interactive Investor.

Adidas би трябвало да се оправя и с увеличените разноски по веригата за доставки след пандемията и по-големите отстъпки за привличане на клиенти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР