Adelaide International 2, първи кръгТанаси Кокинакис – Алексей Попирин 6-0,

...
Adelaide International 2, първи кръгТанаси Кокинакис – Алексей Попирин 6-0,
Коментари Харесай

Кокинакис триумфира над Попирин след трисетова битка


Adelaide International 2, първи кръг

Танаси Кокинакис – Алексей Попирин 6-0, 6-7(5), 7-5

Танаси Кокинакис стартира присъединяване си на тазседмичния ATP 250 шампионат в Аделаида с трагична победа над Алексей Попирин. Макар да завоюва първия сет с 6-0, международният №110 бе изправен пред отпадане откакто загуби втория и изостана с пробив в третия. В последна сметка обаче Кокинакис зарадва своите съграждани и се класира за идната фаза.

Там го чака поставеният под №1 Андрей Рубльов.

Кокинакис направи по-малко двойни неточности (2-8), като в това време бе по-резултатен на сервис (68-58). Шампионът на двойки от Australian Open осъществя пет от деветте си точки за пробив (56%), до момента в който Попирин оползотвори единствено един от своите шест брейкпойнта (17%).

Първият сет мина напълно под диктовката на Кокинакис, който играеше с доста експанзия и ентусиазъм. Местният любим не оставяше никакви шансове на съперника си, като завоюва откриващата част с 6-0 единствено за 25 минути.

Впоследствие обаче Попирин усъвършенства доста представянето си и имаше опция да пробие още при започване на втория сет, след което стигна до два следващи брейкпойнта при 2-1. Кокинакис обаче не разреши това да се случи и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него международният №110 осъществя мини-пробив и поведе с 4-2, само че след няколко положителни офанзиви с форхенд по диагонала Попирин реализира поврат и завоюва сета със 7-6(5).

Световният №113 продължи да владее самодейността и реализира ранен пробив в заключителни сет, след който поведе с 3-1. Кокинакис обаче съумя да обърне резултата и при 5-4 стигна до мачбол, който обаче не съумя да осъществя. Това обаче не обезвери родения в Аделаида тенисист и след два дълги и оспорвани гейма той стигна до решителен брейк, с който оформи крайното 6-0, 6-7(5), 7-5 след 2 часа и 45 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР