Adelaide International 1, първи кръгЯник Синер – Кайл Едмънд 6-3,

...
Adelaide International 1, първи кръгЯник Синер – Кайл Едмънд 6-3,
Коментари Харесай

Синер се справи с Едмънд на старта в Аделаида


Adelaide International 1, първи кръг

Яник Синер – Кайл Едмънд 6-3, 6-2

Яник Синер стартира присъединяване си на ATP 250 шампионата в Аделаида с чиста победа над Кайл Едмънд. Световняит №15 показва доста добра форма в първия си мач за сезона, като не разреши на британеца да стигне до нито един късмет за пробив и завоюва конфликта единствено за 64 минути.

Негов конкурент на осминафинала ще бъде Танаси Кокинакис, който през вчерашния ден отстрани Максим Креси (7-6, 7-6).

Синер бе доста по-ефективен на начален удар, като записа повече асове (5-1) и направи по-малко двойни неточности (1-2). Италианецът завоюва изумителните 92% от точките си на първи сервис (23/25) и осъществя три от четирите си брейкпойнта (75%).

Началният удар на Синер стартира да основава съществени проблеми на Едмънд още от началото, като в това време международният №15 атакуваше доста точно от главната линия. Това му разреши да осъществя ранен пробив и да поведе безапелационно с 4-1. От този миг нататък италианецът можеше да си разреши да схване по-дефанзивен метод, което се оказа успешно решение и той запази тази разлика за 6-3.

След равностойното начало на втория сет доста по-добрата физическа кондиция на Синер стартира последователно да накланя везните в негова изгода. Едмънд поведе с 2-1, само че това бе последният положителен миг за него в мача. Синер завърши мача със серия от пет следващи извоювани гейма, като даде единствено една точка на собствен сервис до края на сета и откри място в идната фаза след 6-2, 6-3.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Даниил Медведев – Лоренцо Сонего 7-6(2), 2-1 (отказване на Сонего)

Новак Джокович – Констант Лестиен 6-3, 6-2

Педро Качин – Карен Хачанов 2-6, 4-6

Яник Синер – Кайл Едмънд 6-3, 6-2
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР