Adelaide International 1, финалАрина Сабаленка – Линда Носкова 6-3, 7-6(4)Арина

...
Adelaide International 1, финалАрина Сабаленка – Линда Носкова 6-3, 7-6(4)Арина
Коментари Харесай

Сабаленка триумфира над Носкова за 11-ия си WTA трофей


Adelaide International 1, край

Арина Сабаленка – Линда Носкова 6-3, 7-6(4)

Арина Сабаленка стартира новия сезон по превъзходен метод, спечелвайки купата на WTA 500 шампионата в Аделаида. Белорускинята стигна до купата без изгубен сет, като в мача за трофея надви над сензацията Линда Носкова. По този метод Сабаленка завоюва своята 11-а купа в Тура и първа от съвсем две години насам, откакто за последно бе шампионка в Мадрид през 2021 година

Сабаленка пласира два пъти повече асове (12-6), като в това време направи по-малко двойни неточности (7-8). Световната №5 завоюва изумителните 94% от точките си на първи сервис (29/31) и отрази и трите брейкпойнта, пред които бе изправена. Белорускинята осъществя единствено една от шестте си благоприятни условия за пробив (17%), само че това се оказа задоволително за успеха.

Много по-големият опит на Сабаленка в сходни мачове стартира последователно да си личи в хода на първия сет. Белорускинята играеше с доста повече експанзия и самочувствие, като избави два следващи брейкпойнта, след което осъществя първия пробив в мача и натрупа задатък от 5-2. Носкова редуцира пасива си след много дългия и оспорван осми гейм, само че международната №5 остана безупречна на сервис и още веднъж завоюва безапелационно подаването си, надделявайки с 6-3 в откриващата част.

Във втория сет Носкова увеличи доста качеството на първия си сервис, като в това време стана доста по-солидна на ретур. Световната №102 не разреши сервисът ѝ да бъде продънен още веднъж, като самата тя стигна до нов късмет за брейк при 4-3, само че не съумя да се възползва от него.

В последвалия тайбрек сервисът на Сабаленка ѝ обезпечи няколко лесни точки, като в това време белорускинята изненада съперничката си с доста положително излизане на мрежата при 3-1. Втората сложена стигна до три следващи шампионски точки, само че първата бе избавен от Носкова след превъзходен форхенд. В идващото разиграване обаче Сабаленка пласира нов отличен сервис, който не остави късмет на тийнейджърката и по този метод победи с 6-3, 7-6(4) след 1 час и 44 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР