Адът на ГКПП „Кулата“ продължава вече четвърти ден. Още в

...
Адът на ГКПП „Кулата“ продължава вече четвърти ден. Още в
Коментари Харесай

Опашките на ГКПП Кулата продължават вече четвърти ден


Адът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ продължава към този момент четвърти ден. Още в 7:20 часа сутринта опашката от коли, пътуващи за Гърция беше дълга 2 километра. Изходът на автомагистрала „ Струма “, директно преди Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ е затапен изцяло.

Пътуващи споделиха, че за море би трябвало да се тръгне в 3 часа през нощта от Благоевград, а попаднали в запушване преди пункта споделиха, че ще стигнат на море в южната ни съседка тази вечер. Пред пункта чакат и доста рейсове, пренасящи туристи от по този начин наречените „ екскурзии за един ден “.

Те са желани в югозапада защото за 25 лв. си един ден на морето потегля се в 6 часа сутринта и се прибират към 20 часа, само че в този трафик действително на море в Гърция максимумът на престоя е 6 часа.

Трафикът на транспортни средства в посока Гърция се усилва с всяка миналата минута и тапата от коли продължава да се усилва. Според Ива Илиева, представител на туристическа организация, казусът е от две седмици поради условие документите на децата да минават през електронен читател за инспекция.

Почти не пускат коли от България за Турция. Вероятно има или срив в системата, или обстойни инспекции на багажа. Заради строгите инспекции на турската граница, опашките от българска страна са километрични, изясни пред "24 часа " митничар на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Лесово ". По думите й е допустимо митничарите да ревизират прибиращите се турски жители.

Автомобилите чакат най-малко час. Предвижването е извънредно мъчно. Шофьорите излизат от колите си и се събират на турската граница. Има доста турски и румънски коли от България.

Снимка: БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР