Адаптираният стил на шофиране служи не само за осигуряване на

...
Адаптираният стил на шофиране служи не само за осигуряване на
Коментари Харесай

Адаптирайте карането си за да имате по-дълъг живот на гумите

Адаптираният жанр на шофиране служи освен за обезпечаване на пътна сигурност, а и за обезпечаване от гумите на „ признателност “ за притежателя си с по-дълъг живот. Това е изключително правилно при зимни пътни условия. Разположението на ламелите в профила и съставът на каучука на зимните гуми са съобразени с външните условия, с цел да продължи обезпечаването на нужната сигурност при шофиране в сняг, лед и мраз.

Резултатът - съпротивлението при търкаляне е по-високо при зимните гуми и оказва по-голямо въздействие върху енергийната успеваемост на гумите. Абразията също е по-голяма и в това време постанова гумите да се сменят след няколко години, защото дълбочината на протектора към този момент не е задоволителна. Въпреки това, с верен жанр на шофиране и деликатно боравене с гумите, водачите могат да си подсигуряват, че могат да карат дълго време и на първо място безвредно с новите си зимни гуми.

Налягането в гумите има огромно въздействие върху дълготрайността на гумите. Дори малко по-ниското в съпоставяне със спецификациите на производителя могже да докара до излишно високо противодействие при търкаляне и по този метод до по-голямо изхабяване. Пример - в случай че гумите са недонапомпани с 0,4 бара, експлоатационният живот на гумата се понижава с 30 %. В същото време разноските за гориво ще се усилят с два %.

Всеки, който желае спестовно да употребява гумите си, би трябвало постоянно да ревизират налягането в тях на всеки две седмици и да прибавят налягане, в случай че е належащо, съгласно спецификациите на производителя, споделят експерти от Continental. Информацията се намира в управлението за употреба, на вратата на лидера или пасажера или отвътре на капачката на резервоара за гориво.

С равнището на налягане не трябва и да се прекалява, защото несъразмерното налягане също има негативен резултат върху експлоатационния живот на гумите и техните характерности на шофиране.

Стилът на ръководство с бързо ускорение, прекъсване вместо придвижване по инерция и шофиране през завоите с висока скорост – с една дума спортният, е рисков освен през зимата, само че и въздейства върху продължителността на живота на зимните гуми, като износва протекторите на гумите по-силно.

Гумите се третират по-нежно, когато водачите възприемат предвидлив жанр на шофиране. Това включва поддържане на задоволително разстояние до транспортното средство начело и придвижване по инерция, доколкото е допустимо, преди прекъсване на червени светофари и знаци за прекъсване, вместо прекъсване на спирачки.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР