Абсурдно, опасно и цинично - така Цветозар Томов определи решението

...
Абсурдно, опасно и цинично - така Цветозар Томов определи решението
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Решението на ЦИК е манна небесна за изборните мошеници


" Абсурдно, рисково и цинично " - по този начин Цветозар Томов дефинира решението на Централната изборна комисия за смесено записаване на гласовете от хартиените бюлетини и от машините.

Ден откакто напусна поста представител на ЦИК, той стимулира решението си.

Според Цветозар Томов съвсем всички случаи на неточности или измами няма да могат да бъдат даже видяни поради общото регистриране на гласовете.

" Това решение е манна небесна за изборните мошеници – то е като да отключиш вратата на жилището си, с цел да не създаваш проблеми на възможни крадци да разрушават ключалки. ЦИК за пръв път приема решение, което в действителност засекретява данните от машинното гласоподаване “, разяснява Томов.

От Обществения съвет към ЦИК обявиха, че по този начин се занижава контролът.

„ Няма да имаме опция за надзор, числата в протокола ще бъдат общи и няма да знаем какъв брой хора са дали своят вот с хартия и какъв брой с машини “, разяснява Цветелина Пенева.

Още от изявлението ѝ вижте ТУК:

Вчера пред bTV вносителят на предлагането от квотата на Българска социалистическа партия Емил Войнов изясни, че смесеното записване ще улесни секционните комисии.

" За " концепцията са били членовете на комисията от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и “Има подобен народ ”. От обединението “Продължаваме смяната - Демократична България ” ще апелират решението в тридневен период.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР