Абсурдно е в продължение на три месеца кметът на София

...
Абсурдно е в продължение на три месеца кметът на София
Коментари Харесай

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Абсурдно е в продължение на три месеца кметът на София да не може да получи информация по тематика, която е от публично значение. Защо Йорданка Фандъкова не желае да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ? Това попита общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов, откакто получи извънредно незадоволителни и отбиващи номера отговори на сложени от него и от Борис Цветков, също общински консултант от групата на социалистите, въпроси за сагата с небостъргачите на НИКМИ.

Питането, което двамата внесоха още на 8-и ноември 2017 година, е обвързвано и с към този момент построения от въпросната компания небостъргач “Милениум център” зад НДК. Същият вложител има проекти да построи 43-етажната постройка в квартал “Стрелбище”. Тези негови планове провокираха голям скандал и бурни митинги от страна на жителите, защото част от терена, плануван за застрояване е зелена повърхност. В питането на общинските съветници от Българска социалистическа партия има три въпроса. Първите два засягат плануваното строителство на 43-етажната постройка, а третият е обвързван с към този момент осъществен план на компанията НИКМИ – “Милениум център”.

“Оказва се, че при строителството на високата постройка зад НДК, компанията е построила асфалтов път върху общинска земя, попадаща в зелена повърхност. На днешната сесията на Столичния общински съвет по този начин и не получихме съответен отговор от кмета на въпроса ни, засягащ този проблем. Останахме с усещане, че госпожа Фандъкова се опита да избяга от отговора и да потули тематиката. За мен е неуместно изказванието й, че не разполага с информация в случай, че нашето запитване е от преди 3 месеца, разяснява Николай Николов. – Това, че през днешния ден не получихме отговор на този въпрос въобще не значи, че ще спрем да питаме. Точно противоположното – продължаваме да настояваме с всички разрешени от закона средства да получим информация за това дали в действителност има нарушавания при построяването на “Милениум център”.

И в случай че в действителност има такива – кой и каква отговорност ще понесе за позволените противозаконни дейности. Няма да оставим нещата по този начин. Със същата мотивация продължаваме да търсим справедливостта и за сагата в “Стрелбище”.

От името на Инициативния комитет “Помощ за “Стрелбище” през днешния ден раздадох предложения за събитие, което членовете му провеждат идния вторник, 27 февруари. Гражданите ме помолиха да разглася, че ще се съберат в Народно читалище “Светлина” на ул. “Тулча” №20 в квартал “Стрелбище” от 18,30 часа. На тази среща уредниците ще проведат разяснителна акция по отношение на случилото се досега, какво е направено дотук от жители и институции по проблема и какво може и би трябвало да бъде направено в околните месеци”

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР