Абсурдът с осъдената банда за мокри поръчки Килърите продължава с

...
Абсурдът с осъдената банда за мокри поръчки Килърите продължава с
Коментари Харесай

Абсурдът с „Килърите” продължава! Съдия назначи експертиза за вредите на лидера на бандата от тежката присъда

Абсурдът с наказаната тайфа за мокри поръчки „ Килърите ” продължава с цялостна мощ. Съдия е назначил съдебно-психиатрична експертиза, която да откри какви са неимуществените вреди, което са нанесени на Петър Стоянов-Сумиста, наказан дефинитивно и приет от Върховен касационен съд за водач на ОПГ за убийства, палежи и гърмежи. Според адвокати подобен казус няма в международната правосъдна процедура.
Припомняме ви, че Сумиста сега излежава 19 годишна присъда. Очаква се всеки миг Върховен касационен съд да се произнесе и по доживотната му присъда без право на подмяна, дадена от две следващи инстанции-Шуменският областен съд и Апелативният съд във Варна. Най-суровото наказване е обещано за изтезанията на предприемача Румен Рачев и юрист Петър Лупов.

Докато търка наровете в пандиза, Петър Стоянов реши да си разнообрази живота си, като заведе десетки каузи за клюка против всички хора, които са се докоснали до делото „ Килърите”. Става дума офанзива против очевидци, съдии, правосъдни заседатели, прокурори и служители на реда, с помощта на които незаконната активност на групата беше освен осветлена, само че и изрично потвърдена. Окончателно приетият от съда за водач на ОПГ за убийства, палежи и гърмежи сега желае от всеки парични компенсации в размер на не по-малко от 50 000 лв.. Някои искове са за по 100 бона. Още по-куриозното е, че за каузи, които са сред 30 и 50 на брой, страната поема разноските на Сумиста, които са приблизително към 2500 лева за всяко.

Голяма част от делата, заведени от Сумиста към този момент са прекъснати заради недопустимост. Магистратите са безапелационни, че с влязлата в действие тежка присъда на Петър Стоянов, показанията на очевидците и събраните от полицията обстоятелства против него са оценени като достоверни и непротиворечиви.

По едно от тях обаче, извършено в края на предходната седмица в Софийски градски съд и ориентирано против служителят на реда, разкрил незаконната тайфа, съдът е изискал да се направи съдебно-психиатрична експертиза за вредите, които е понесъл Петър Стоянов. Той се оплаква, че ченгето е дало показания в правосъдната зала против него, което е юридически парадокс. При тази обстановка страната ще продължи да заплаща още пари за капризите на наказания престъпник. Въпросното дело е отсрочено за май следващата година. „ Управляващите се бият в гърдите, че се борят с проведената престъпност. Делото „ Килърите” е доказателство, че който го направи, го чакат закани. Държавата не застава зад тези, които са се осмелели да се изправят против мафията”, разясняват адвокати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР