Абсолютно всички обекти, които са разположени на южния плаж в

...
Абсолютно всички обекти, които са разположени на южния плаж в
Коментари Харесай

Ангелкова пак срещу Симеонов, нямало нередности с обекти на Слънчака

Абсолютно всички обекти, които са ситуирани на южния плаж в Слънчев бряг, са в утвърдената от мен скица и те са там от повече от 10 години. Предстои да създадем ревизия на квадратурата, само че всички обекти и заведения дават отговор на условия по Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Това съобщи министърът на туризма Никоина Ангелкова, която с тези думи опонира на вицепремиера Валери Симеонов.
Според Ангелкова няма особено условие какъв брой да е квадратурата, само че има за комерсиална повърхност и няма проблем в това отношение. Министърът на туризма напомни пред Нова телевизия, че и предходната година са правени доста инспекции, а районната дирекция на ДНСК в Бургас споделила, че структурата на преместваемите обекти дава отговор на условията. Няма сигнали към нас за нови нарушавания, добави Ангелкова, която се оправда, че не била органът, който да установи дали би трябвало да бъдат отстранени дадени преместваеми обекти. Подобно на районния министър Николай Нанков през вчерашния ден (4 юни), и тя уточни, че по ЗУЧК локалната власт взема решение за унищожаване на преместваеми обекти.
Относно известната към този момент акция " Шум ", която Симеонов вкара през предходната година, министърът на туризма съобщи, че тези инспекции би трябвало да се вършат по този начин, че да не се пречи на туризма, тъй като е значимо за имиджа ни. Министърът на туризма напомни и по какъв начин се работи за основаване и законово урегулиране на специфични зони що се отнася за туризма – както такива за отмора, по този начин и за развлечение.
На пряк въпрос сътрудничат ли си Ангелкова и Симеонов, министърът на туризма отвърна, че прави инспекции в своите пълномощия. Правим инспекции до 18:00 часа, тъй като до тогава работят спасителите, сподели тя и посочи, че на Слънчев бряг и Св. Влас е открито, че има специфична пътека за достъп до плажа за хора с увреждания, има специфични шезлонги и чадъри, а някои концесионери работели да има достъп за хора с увреждания и до водата.
Припомняме, че това не е първият път, в който обществени изявления на Ангелкова опонират на тези на Симеонов. Предишният път тя му опонира поради измененията в Закона за устройство на Черноморието. Симеонов неглижира социална консултация за тези промени, откакто всеобщо кметове по Черноморието се възпротивиха на премахването на преместваеми обекти, като разгласи, че Ангелкова не зачита " премиера и вицепремиера ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР