Абсолютно е възможно - така отговори министърът на вътрешните работи

...
Абсолютно е възможно - така отговори министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Възможно е Австрия да промени позицията си за Шенген

Абсолютно е допустимо - по този начин отговори министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на въпрос дали е допустимо Австрия да промени позицията си за участието на България в Шенген до края на годината. Калин Стоянов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев предоставиха информация за подхванатите от Министерство на вътрешните работи ограничения и дейности за застраховане на публичния ред, сигурността и изборните права на жителите при подготовката и провеждането на локалните избори.

За нас е немислимо сега да разтеглим Шенген, само че това няма нищо общо с България и Румъния, а е въпрос на сигурност, съобщи австрийският канцлер Карл Нехамер след срещата си с българския министър председател Николай Денков, който беше на еднодневно посещаване във Виена преди дни, съобщи Българска телеграфна агенция.

От началото на тази година българските гранични управляващи са предотвратили към 165 000 опита за нелегално прекосяване на българо-турската граница, сподели през днешния ден Калин Стоянов и добави, че е срещнал австрийските управляващи с този факт. Според него Министерство на вътрешните работи си е свършило работата и остава българското държавно управление и Европейски Съюз да създадат всичко допустимо и да накарат Австрия да стартира да съблюдава разпоредбите и договорните връзки на Европейски Съюз.

Според Калин Стоянов изявлението на Марк Рюте е пряк отговор, че Нидерландия е подготвена да смъкна ветото и България да бъде призната в Шенген. Както осведоми Българска телеграфна агенция преди дни - министър председателят на Нидерландия Марк Рюте даде обещание поддръжка за присъединението на България към Шенген, в случай че има позитивна оценка от Европейска комисия.

Те (Нидерландия - бел.ред.) ще се базират на решенията на Европейска комисия, само че всички знаем, че Европейска комисия твърдо ни поддържа да влезем в Шенген до края на тази година, сподели Калин Стоянов.

Нидерландия и Австрия бяха единствените страни в Европейски Съюз, които през декември предходната година не поддържаха приемането на България и Румъния в Шенген.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР