Абсолвентите от класа на проф. Пламен Марков в специалност Актьорско

...
Абсолвентите от класа на проф. Пламен Марков в специалност Актьорско
Коментари Харесай

Професор Марков: Театърът е вкоренен в самата човешка природа

Абсолвентите от класа на проф. Пламен Марков в компетентност " Актьорско майсторство за спектакъл и кино " показват два от дипломните си спектакли под звездите в София. В рамките на фестивала " На стълбите пред Театър София " публиката може да се наслаждения на " Нечистата ", една мистично-фантастична приказка, на 2-ри юли от 20.30 часа. Представлението е по текстове на Нина Садур, по претекстове от повестта на Гогол „ Вий “, а режисьорът на постановката е Калин Ангелов. 

Още едно заглавие по текст на Фридрих Дюренмат и постановка на Дамян Тенев, показва в центъра на сюжета погледа върху актуалната ценностна система в заглавието – " Посещението на остарялата дама ", което публиката може да види в Борисовата градина на 4-ти юли от 21.00 часа.

„ Аз съм уверен в триумфа на моите студенти и имам вяра, че по огромната част от тях имат всички положителни шансове да се оправят, аз мога да им пожелая да имат добър късмет и самообладание, тъй като шансът е доста значим в актьорската специалност и търпеливо да могат да изчакат този късмет. Надявам се да си вземем поуките от този интервал, който мина. Много пъти се пробва да се предсказа краят на театъра, само че той няма да изчезне, той е затвърден в самата човешка природа, нали Homo Ludens, играещият човек, индивидът непрестанно играе. Ето в пандемията разбрахме какъв шлагер са театрите навън, а по времето на Шекспир театърът е бил единствено навън. “

През юли и август ще се организират и кандидатстудентски съвещания в НАТФИЗ, които ще приготвят кандидат-студентите за изпит.

„ Това е същата конюнктура като изпитите и по този начин лишава една част от напрежението, и по този метод в една по-неформална ситуацията се срещаме, тъй че моят съвет е да се явят на тези съвещания, всички искащи. Аз персонално ще организирам съвещания и в Несебър по линия на стратегия МОНТФИЗ. Имаме съвещания за режисьори, артисти. “

Повече за абитуриентите на НАТФИЗ и техните планове, както и за провокациите пред образованието в Академията в интервала на пандемия и за идните кандидатстудентски съвещания, чуйте в идващите минути в диалога на Ангелина Грозева с театралния възпитател и режисьор проф. Пламен Марков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР