Абитуриенти от пет класа на Гимназията по строителство Кольо Фичето“

...
Абитуриенти от пет класа на Гимназията по строителство Кольо Фичето“
Коментари Харесай

В акцията Това не си го правил в Бургас 25 абитуриента от пет класа дариха кръв

Абитуриенти от пет класа на Гимназията по строителство „ Кольо Фичето “ станаха кръводарители.

Акцията е част от самодейност на държавната болница - УМБАЛ, под наслов- " Това не си го правил ". 

Здравното заведение обичайно приканва зрелостниците да отбележат завършването си по прочувствен и радикално друг метод - да създадат нещо, което сигурно не са правили досега -  да дарят част от себе си, с цел да спасят някой различен, разясниха от пресцентъра на УМБАЛ.

В първия ден на акцията се включиха 25 възпитаници. 

" Няма нищо ужасно. Най-хубавото чувство е, че помагаш. Нека и други младежи да последват нашия образец ", споделиха те.

Старши учителят по история и цивилизации в гимназията Петя Кудева сподели, че най-важният урок е, че преди всичко би трябвало да бъдат положителни хора.

" Всички кръвни групи са търсени. Обикновено хората се отзовават, когато има незабавен случай, родител, младеж, само че да не забравяме, че в лечебните заведения в Бургас всекидневно се вършат кръвопреливания и по други мотиви - на възрастни хора с анемии, при планови интервенции. Ако всеки здрав човек подарява кръв два пъти в годината, кръвните центрове в страната непрекъснато ще разполагат с нужните количества ", съобщи доктор Димитър Буковинов, доктор в Отделението по трансфузионна хематология.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР