Абигейл Мор Едан, 3-годишно израелско-американско момиче, чиито родители бяха застреляни

...
Абигейл Мор Едан, 3-годишно израелско-американско момиче, чиито родители бяха застреляни
Коментари Харесай

Семейство на малко американско дете, държано за заложник, казва, че предпазливо се надява на завръщането й на фона на сделката с Хамас

Абигейл Мор Едан, 3-годишно израелско-американско момиче, чиито родители бяха убити при нападението на Хамас на 7 октомври за Израел, може да е измежду дамите и децата, освободени от избраната от Съединени американски щати терористична организация като част от договорка с Израел.

Пралелята на Абигейл, Лиз Хирш Нафтали, сподели пред " CBS Mornings ", че фамилията й не Не съм сигурна дали Абигейл ще бъде освободена или не, само че се надява, че акцентът върху дамите и децата значи, че дребното дете, което е най-младият арестуван американец, ще се прибере вкъщи преди четвъртия си рожден ден в петък.

„ Наистина не чухме нищо друго също така, което хората чуват в пресата, в новините “, сподели Лиз Хирш Нафтали в сряда.

Кибуцът Кфар Аза, където тя, нейните родители и нея живели братя и сестри. Майката на Абигейл е била убита пред очите на нея и двамата й по-големи братя и сестри, сподели Ноа Нафтали, добавяйки, че дребното дете по-късно изтича на открито при татко си, който я подвигна, само че беше „ прострелян, до момента в който я държеше “.

Ноа Нафтали сподели, че по-големите братя и сестри на Абигейл, които са на 6 и 10 години, са оживели след нападението, като са се заключили в килера за 14 часа.

„ В началото мислехме, че Абигейл е умряла, само че по-късно разбрахме, че е оживяла. Баща й съумя да я отбрани с тялото си “, сподели Ноа Нафтали. „ Тя изпълзя отдолу под него и отиде при съседите, които я прибраха и те също бяха взети за заложници – майка, 10-годишно, 8-годишно и 4-годишно, което отива в предучилищна с Абигейл. "

" Отне няколко дни, до момента в който кибуцът бъде разчистен, с цел да разберем и хората да влязат. И научихме, че свидетел в действителност е видял тази майка с нея три деца и Абигейл бяха изведени от кибуца, от техния квартал, и по-късно не намерихме повече информация “, сподели Лиз Хирш Нафтали.

Тя добави, че фамилиите не са чували доста за заложниците след офанзивата на 7 октомври. 

„ Знаем, че са били взети, и идващото нещо, което научихме, е, че те са заложници. Живеем на мрачно ", сподели Лиз Хирш Нафтали. „ Те безусловно са на мрачно... И ние в Америка, израелските фамилии, имаме доста малко информация и също сме на мрачно. “

Ако Абигейл в действителност е измежду освободените, Ноа Нафтали сподели, че ще отиде при вуйна си, чичо си и баба и дядо си. Нейните братя и сестри към този момент са там, сподели Ноа Нафтали, и фамилията може да обезпечи „ любовта и поддръжката, от която се нуждаят след загубата на родителите си “. Завръщането на Абигейл също ще помогне на нейните братя и сестри да се излекуват, сподели Лиз Хирш Нафтали.

„ Тя управляваше тази къща “, сподели Лиз Хирш Нафтали. „ Знаем, че тя да се върне, за сестра й и брат й е единствената им вяра. Това е едно от нещата, които просто чуваме, че те знаят тъкмо какво се е случило на 7 октомври. Да, те са били очевидци на това. Те са на 6 и 10. Те схващат... Единственото нещо, за което могат единствено да се надяват, че ще им даде някаква дарба за привършване и продължение напред, е, че Абигейл се завръща. "

Дори Абигейл да бъде освободена, сподели Лиз Хирш Нафтали, фамилията ще продължи да се застъпва за освобождението на всички държани заложници.

" Ще продължим да поставяме всички старания, с цел да върнем всеки пленник ", сподели Лиз Хирш Нафтали. „ Това е нещо, в което всички ние би трябвало да участваме и сме ангажирани с това, тъй че когато всичко това бъде направено, всички тези почтени цивилни да се върнат вкъщи със фамилиите си.

„ Това са нашите баби и дядовци, нашите лели и чичовци, нашите майки и нашите татковци “, добави Ноа Натфали. „ Нуждаем се от всички вкъщи със фамилиите си.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР