А рхеолози откриха в центъра на Стария град в Мюнхен

...
А рхеолози откриха в центъра на Стария град в Мюнхен
Коментари Харесай

Древна находка пренаписва историята на Мюнхен

А рхеолози откриха в центъра на Стария град в Мюнхен находка, която може да пренапише историята на града, заяви "Дойче веле ".

Според архивите е признато, че основният град на Бавария съществува от осем века. Керамични и дървени произведения, открити при разкопки, свидетелстват, че градският живот се е зародил няколко десетилетия по-рано.

На терен от 150 квадратни метра са открити остатъци от антично населено място. Според експертите откритите там предмети са от единадесети или дванадесети век. Вниманието на експертите е привлечено особено от керамичните произведения, открити на мястото.

"Това хвърля напълно нова светлина върху историята на града ", сподели ръководителят на департамента по запазване на историческите монументи Матиас Пфайл. Вероятно селището е било център на грънчарство и други занаяти.

Според Пфайл до момента никой не е предполагал, че зад издигнатите през тринадесети век градски стени към този момент е съществувал публичен живот. Селището е съществувало евентуално до XIII - XIX в., след което е станало предградие на зародилия град.

Ако догатките на археолозите са правилни, това ще значи, че Мюнхен като град се е появил най-малко 60-70 години преди считаното до момента - 1210 година

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Изпит. Професорът задава въпрос след въпрос, студентът мълчи. - Добре, финален въпрос: кой е разкрил Америка? Студентът повдига плещи. - Колумб! - напряко крещи преподавателят.… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниХаджигенов се обръща с молба към жители, компании и учрежденияВ петък енергийният министър Андрей Живков освободи борда на директоритеХората стават нетърпеливи и към този момент не слушат правителствотоТрима души са починали при злополука на път III- 663 сред Чирпан и село ЗетьовоНа идната заран майка ѝ чува, че от моста над река Гандаки виси тяло на момичеКакво разяснява служебният министър на стопанската система Кирил ПетковВ същото време омбудсманът Диана Ковачева написа остро мнение до ръководителя на КЕВР, в което го прикани да не утвърждава по-високите цени на водатаИзберете своя любимец на уеб страницата на https://greatmonday.bg " Измина последната спокойна седмица по повод епидемиологичното разпространяване на ковид, само че това не трябва да ни плаши ", сподели тойПетима души са в неизвестностКаква е причинатаПризивът на Столична дирекция на вътрешните работи е хората да карат внимателноМикробиологът Шарън Пийкок дефинира Делта разновидността на ковид като " най-устойчив и най-бърз вид до момента " Една от най-големите луни на Юпитер с нова изненада за ученитеВижте с коя ваксина Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР