А мериканската компания "Модерна" не планира да сподели формулата за

...
А мериканската компания "Модерна" не планира да сподели формулата за
Коментари Харесай

Модерна ще запази в тайна формулата за ваксината си срещу COVID-19

А мериканската компания "Модерна " не възнамерява да показа формулата за имунизацията си против COVID-19, тъй като управлението ѝ е стигнало до извода, че увеличението на личното произвеждане е най-хубавият метод за реализиране на растеж в световните доставки, заяви Асошиейтед прес.

В изявление за организацията президентът на компанията Нубар Афеян удостовери обещанието на "Модерна " отпреди една година да не съди за патент никой, който създава ваксина против новия ковид по време на пандемията.

"Не беше нужно да го вършим ", сподели Афеян. "Смятаме, че това беше вярното, отговорно държание " и добави, че от компанията биха желали да оказват помощ на света.

Здравната организация на Организация на обединените нации оказва напън "Модерна " да показа формулата на имунизацията си. Афеян сподели, че са анализирали дали би било добре да споделят технологията на осведомителната РНК и са решили, че могат да разширят производството и през 2022 година да обезпечат милиарди спомагателни дози от имунизацията.

"В идващите шест до девет месеца най-надежният метод за произвеждане на висококачествени ваксини, и то по ефикасен метод, ще е, в случай че ние ги произвеждаме ", сподели Афеян.

На въпрос за апелите на Световната здравна организация и други, той отговори, че тези апели се основават, че "нямаме задоволителен потенциал, само че в действителност ние знаем, че имаме ".

Той означи още, че са вложени 2,5 милиарда $ и 10 години за създаването на платформата, на която е основана имунизацията против COVID-19 на "Модерна ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР