996 - така се нарича работният режим, който много китайски

...
996 - така се нарича работният режим, който много китайски
Коментари Харесай

Какво е 996 и защо китайците се оплакват


996 - по този начин се назовава работният режим, който доста китайски компании ползват, с цел да извлекат оптимални резултати от служащите си. Тази философия е дело на милиардера Джак Ма, създател на Alibaba и един от най-влиятелните предприемачи в света.
 Снимка 420025

Преди време Джак Ма е съумял да убеди чиновниците си, че да работиш от 9:00 сутринта до 9:00 вечерта шест дни в седмицата е добра концепция, и по този начин се е зародил този безразсъден работен график, прочут като 996.
 Джак Ма се отдръпва от Alibaba
Джак Ма се отдръпва от Alibaba

Дали това ще бъде краят на една епоха

Режимът се ползва най-вече в софтуерния бранш в Китай, само че освен, като измежду всичките над 150 компании, които залагат на тази методология, са имена като Huawei, Tencent и Alibaba.

Наскоро в платформата GitHub на Microsoft се появиха недоволства от огромен брой китайски служащи, които търсят съпричастност и помощ от сътрудниците си оттатък Океана.

В постовете се споделя по какъв начин някои чиновници свършват в интензивно болнично поделение, поради резултатите върху здравето, които 996 режимът оказва.

Други акцентират, че локалните закони в Китай разрешават до 40-часова работна седмица и до 36 часа ексклузивен месечен труд, което значи, че всички компании, които разчитат на 996, са в огромно нарушаване.

Както можем да се досетим обаче, никоя от тях не е била глобена към този момент. Нещо повече, някои от фирмите в " черния лист " са лимитирали достъпа на чиновниците си до GitHub и, надлежно, до бунтарските полемики.
 Защо не бихме желали да работим в Япония
Защо не бихме желали да работим в Япония

Работната просвета, която коства животи
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР