96 училища ще получат средства за библиотеки и кътове за

...
96 училища ще получат средства за библиотеки и кътове за
Коментари Харесай

Близо 100 училища ще получат средства за библиотеки и кътове за четене

96 учебни заведения ще получат средства за библиотеки и кътове за четене. Проектите се финансират с 500 000 лв. по Националната стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда “, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

Всички утвърдени по програмата учебни заведения ще закупят книги. В 19 от тях ще бъдат основани библиотеки, другите ще обогатят съществуващия си фонд с нова научно-популярна, художествена литература и образователни пособия. Предвидени са пари за 12 500 книги.

Кътове за четене ще се основават освен в библиотеките, само че и във фоайета, пред класни стаи, в свободни пространства.

По програмата са планувани близо 1000 събития в учебни и съвсем 500 мероприятия в публични библиотеки. За учениците до 4 клас са планувани драматизации и основаване на приказки, на книжки с илюстрации по приказки.

По-големите възпитаници ще организират полемики на разнообразни тематики, надпревари по изразително четене и по калиграфия, показване на персоналното творчество на възпитаници, литературни четения.

Ще се провеждат срещи на възпитаници с писатели.

7000 възпитаници и 450 учители ще получат читателски карти за публични библиотеки. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР