949 тона златен концентрат произведе Дънди Прешъс Металс“ Крумовград за

...
949 тона златен концентрат произведе Дънди Прешъс Металс“ Крумовград за
Коментари Харесай

949 т. златен концентрат произведоха в Дънди за тримесечие

949 тона златен концентрат създаде „ Дънди Прешъс Металс “ Крумовград за третото тримесечие на 2019 година Добитата руда край Крумовград е 158 413 тона, като модифицираното количество е 154 356 тона. Във компанията са наети 243 души, от тях 42 дами, разчита се и на 138 косвено заети.Това разгласи вицепрезидентът на миннодобивната компания  доктор инж.Илия Гърков. „ Производствените параметри са реализирани на 100 %, по този начин както бяха заложени. Работи се за усъвършенстване на индустриалните и организационните процеси ”,  разяснява шефът по индустриалните действия инж.Любомир Хайнов.
        
На този стадий две са огромните компании, в които се правят тестови проби за преправка на златния концентрат от рудник Ада тепе край Крумовград.  Едната е българска, това е „ Аурубис ” в Пирдоп, а другата компания е в Канада. „ Този концентрат от Ада тепе е чист концентрат, който не има вредности. Досега общо шест компании са го тествали ”, посочи доктор инж. Гърков.Той добави, че това не значи, че в случай че има друга компания с допустима оферта, тя ще бъде отхвърлена.
    
В локална стопанска система на община Крумовград за третото тримесечие са вложени близо 350 хил.лв. Те са за възстановяване изискванията в отделенията на общинската болница и саниране на постройката й, подкрепени са още просветителни и спортни начинания. От „ Дънди прешъс металс ”са подарили на децата играта „ Археолози против иманяри ”, а в края на септември е завършила стажантската стратегия за студентите.
     
Работи се интензивно по основаването на Археологически музей в Крумовград. На този стадий към този момент е конкретизирано мястото, само че се уточняват условията на общината и археолозите. „ Желанието ни е да се направи  нещо положително, което да притегля гости и в това време да може да се устоя. Целта е да се покажат както откритите на Ада тепе находки, само че и да има резистентност във времето ”, изясни доктор инж. Илия Гърков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР