92-годишният Джордж Сорос предава управлението на свяота империя на своя

...
92-годишният Джордж Сорос предава управлението на свяота империя на своя
Коментари Харесай

Джордж Сорос предаде империята от фондации на сина си Александър

92-годишният Джордж Сорос предава ръководството на свяота империя на своя наследник – 37- годишният Александър, написа „ Гардиън “.

Сорос стартира през 80-те години на предишния век да основава системата от фондации „ Отворено общество “, която влага по целия свят в разнообразни дела – от стопански и правосъдни промени до права на малцинства и бежанци, както и в свободната на слово, отбелязва Франс прес.

„ Той го заслужи “ – по този начин Сорос- татко дефинира даването на империята си, оценена на 6,7 милиарда $, на сина си Александър.

37-годишният наследник споделя пред Wall Street Journal, че е „ по-политичен “ от татко си и че възнамерява да продължи да подарява фамилни пари на леви политически претенденти в Съединени американски щати.

„ Ще удвоим отбраната на правото на глас и персоналната независимост вкъщи и ще подкрепим идеята на демокрацията в чужбина “, сподели Александър. „ Колкото и да ми се желае да извадя пари от политиката, до момента в който другата страна го прави, ние също ще би трябвало да го създадем. “

Александър, който е учил история в Нюйоркския университет и е получил докторска степен от Калифорнийския университет в Бъркли, е следвал лични начинания, в това число поддръжка на прогресивни еврейски организации, екологични дела и правата на служащите в Съединени американски щати. Той също по този начин взе участие в капиталовия комитет на фондацията, която управлява Soros Fund Management (OSF). „ С моя опит има доста способи, по които можех да се заблудя “, сподели Александър. „ Вместо това станах работохолик и животът ми е моята работа. “

Джордж Сорос се дами три пъти и има пет деца: Александър, Андреа, Грегъри, Робърт и Джонатан.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР