90% от общопрактикуващите лекари не смятат, че появата на COVID-19

...
Коментари Харесай

Доц. Киров: Антибиотиците се сатанизират, назначаването им в подходящ момент е обосновано |

90% от общопрактикуващите лекари не считат, че появяването на COVID-19 е съображение за назначението на антибиотици.Това демонстрира онлайн анкета, стартирала на 22 ноември, на която са дали отговор близо 700 общопрактикуващи лекари.

Това съобщи доцент Любомир Киров, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари, по Българска национална телевизия. Според него, антибиотиците се сатанизират и назначението им в подобаващ миг е напълно обосновано.

Сред най-често срещаните първи признаци на COVID-19 е температурата от 37,5 или 38 градуса. Тя нормално продължава сред 5 и 10 дни. Загубата на усет и подушване не е толкоз рядко срещана, само че нормално се появява след третия ден. По-често се случва при младежи, само че го има и при възрастните, изясни доцент Киров. 

" При загубата на усет и подушване болестта протича доста по-леко. Това може да продължи от една седмица до един месец ", добави доцент Киров. 

Според анкетата, хората се свързват с персоналните лекари сред втория и петия ден от появяването на признаците. Доцентът прикани да се обръщат към медиците още на първия ден, тъй като това има значение за идентификацията на вируса.

" Те се двоумят, тъй като вирусът навлиза по-плахо, по-елегантно в нас, само че пък проблемите, които може да сътвори, са големи ", безапелационен беше доцент Киров.

Според анкетата, всеобщо общопрактикуващите лекари считат, че пациентите би трябвало да могат да бъдат приети в болница с ковид при затруднения, въз основата на бързите антигенни проби.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР