90-годишната история на световния лидер в производството на хомеопатични лекарствени

...
90-годишната история на световния лидер в производството на хомеопатични лекарствени
Коментари Харесай

BOIRON отбелязва 90-годишната си история с изложба в София

90-годишната история на международния водач в производството на хомеопатични лекарствени артикули BOIRON ще оживее в 28 фотографии пред Народния спектакъл в София. Жителите и посетителите на столицата могат да се потопят в света на френската фармацевтична компания от 20 април до 4 май.

Изложбата демонстрира приключението на дребна фамилна аптека, която се трансформира в международен водач и значим център за проучване и развиване на хомеопатията като част от актуалната медицина.

Основателите на Лабораториите Боарон са двамата братя близнаци Жан и Анри Боарон, които споделят, че техната идея е да пренесат хомеопатичните препарати от сферата на лековете към света на медикаментите. И съумяват да го създадат. Днес компанията има в ход 85 проучвателен планове, като тези стратегии включват университетски проучвателен екипи, филантропични и ветеринарни лекари от всички континенти. BOIRON има 5 промишлени индустриални бази, над 4000 чиновници и хомеопатичните й медикаменти се оферират допълнително от 80 страни по света.

Компанията е модернист в света на производството на хомеопатични артикули със своята истинска и патентована система на тройно импрегниране, създадена през 1961 година от Жан Боарон. Процесът се реализира в следена атмосфера и е изцяло автоматизиран, което обезпечава напълно отмерено систематизиране на разреденото вещество в гранулите. Любопитен факт е, че 16 дни са нужни за производството на една хомеопатична гранула на BOIRON.

В изложбата са включени и фотоси на редица растения, екстракти, от които се употребяват за производството на най-често употребяваните хомеопатични медикаменти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР