90-годишна жена завърши своята бакалавърска степен в университет, намиращ се

...
90-годишна жена завърши своята бакалавърска степен в университет, намиращ се
Коментари Харесай

„Никога не спирайте да учите“: 90-годишна жена завърши бакалавър по либерални изкуства

90-годишна жена приключи своята бакалавърска степен в университет, намиращ се вамериканския щат Илинойс, оповестява ABC.

" Продължавайте. Не се отхвърляйте. Научих се, че мога да върша неща, които в никакъв случай не съм предполагала, че мога, и тос помощта на другите. Никога не би трябвало да спирате да учите “, заявяваДжойс Виола ДеФоу съссвоето обръщение към всички, които желаят да тръгнат по нейните стъпки.



Снимка: Фейсбук/Northern Illinois University

ДеФоу се записва като студентка по начална педагогика, а по-късно по стопанска система още през далечната 1951 година. След три години тя прекъсва следването си, така каторешава да се омъжи и да сътвори семейство.

След гибелта на първия й брачен партньор, тя се омъжва наново.Майкае на 9 деца, към този момент има 17 внуци и 26 правнучета.

„ Казах на децата си, че ми се желае да бях приключила университета през 50-те години. Те ми предложиха да се върна. Имах потребност от компютър, децата ми купиха и от този момент започнах да го употребявам на драго сърце “, споделя 90-годишната жена.



Снимка: Фейсбук/Northern Illinois University

Джойс Виола ДеФоу се записва още веднъж в университета през 2019, когато стартира да посещава онлайн курсовеза бакалавърска степенпо демократични изкуства и науки.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР