9 са отворените оферти в обществената поръчка за разработването на разширен идеен

...
9 са отворените оферти в обществената
поръчка за разработването на разширен
идеен
Коментари Харесай

9 са офертите за разработването на разширен идеен проект и подробен устройствен план на АМ „Черно море“

9 са отворените предложения в обществената поръчка за създаването на разширен идеен план, с осъществяване на пълни инженерно-геоложки изследвания и изготвяне на обстоен устройствен план-парцеларен проект на Автомагистрала „ Черно море “. Индикативната стойност на поръчката е 14,4 млн. лева без Данък добавена стойност.

Отворените предложения са на:

Обединение „ ППМ-ИЙ КЕЙ ДЖЕЙ “, с участници: „ ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ “ ООД и „ ИЙ КЕЙ ДЖЕЙ БЪЛГАРИЯ КЪНСЪЛТИНГ ЕНДЖИНИЪРС “ ЕООД;
Обединение „ АВТОМАГИСТРАЛА ЧЕРНО МОРЕ 2019 “, в което вземат участие: „ ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ “ ООД и „ ВИА-ПЛАН “ ЕООД;
„ Рутекс “ ООД;
„ Пътпроект “ ЕООД;
„ Пътпроект 2000 “ ООД;
„ Свеко Енергопроект “ АД;
ДЗЗД „ Транслогистика “, в което са: „ ТРАНСКОНСУЛТ-22 “ ООД и „ Логистика “ 21 ЕООД;
„ Илия Бурда “ ЕООД;
ДЗЗД „ ЕКИП ПРОЕКТ Автомагистрала ЧЕРНО МОРЕ “, в което вземат участие: „ ПРОЕС КОНСУЛТОРЕС “ АД, „ ПИ Европейски Съюз КОНСУЛТ “ ЕООД и „ КАПИТАЛ УОТЪР СИСТЕМС “ ЕООД.
Бъдещият реализатор ще би трябвало да разработи минимум три разновидността за трасе на Автомагистрала „ Черно море “, както и да проучи опциите за построяването на връзки с курортните градове и комплекси, посредством съществуващите пътища. Проектната скорост на трасето се предвижда да бъде 120 км/ч, с габарит 27 м, с по две дейни и една спешна лента във всяка посока на придвижване. Поръчката включва осъществяване на инженерно-геоложки и геодезически проучвания на бъдещото трасе, разработване на планови решения за изграждането на огромните мостови съоръжения, виадукти, надлези, подлези, тунели и пътни възли, ландшафтно оформление, правене на ограничения по опазване на околната среда и разработване на обстоен устройствен план-парцеларен проект. Срокът за изпълнение е 365 календарни дни, който включва единствено времето за планиране, без времето за обзор на създаването, организиране и осъществяване на заседания на ЕТИС на АПИ, както и за осъществяване на процедури по реда на Закон за опазване на околната среда.

Предвижда се трасето на Автомагистрала „ Черно море “ да стартира при бъдещата връзка с АМ „ Хемус “, в региона на с. Слънчево, да пресича Варненското езеро в най-тясната му част при гр. Белослав, да се свърже със съществуващата част от Автомагистрала „ Черно море “ при с. Приселци и да направи връзка с края на Автомагистрала „ Тракия “ при кв. „ Ветрен “ на гр. Бургас.

Изграждането на Автомагистрала „ Черно море “ ще завърши автомагистралния пръстен на страната, което е една от дългосрочните стратегически цели на пътната организация. Свързването на главните пътни направления на Северна и Южна България – АМ „ Хемус “ и Автомагистрала „ Тракия “ ще подобри достъпа на интернационалния транзитен трафик до двете най-големи пристанища - Варна и Бургас и на туристическия поток до цялото Черноморие.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР