9 противопожарни автомобила и 142 служители на пожарната ще бъдат

...
9 противопожарни автомобила и 142 служители на пожарната ще бъдат
Коментари Харесай

Полицаи дебнат за джебчии около храмовете

9 противопожарни автомобила и 142 чиновници на пожарната ще бъдат дежурни в нощта на Великден. Това разгласи на брифинг основен контрольор Стефан Стефанов от Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Главен контрольор Стефанов осведоми, че са тествани общо 1 606 църкви, манастири и обекти . Връчени са били 222 разпоредителни документа във връзка със спазването на изискванията за безвредна евакуация, изискванията за в началото пожарогасене и изискванията за пожарна сигурност в самите обекти. 29 противопожарни автомобила ще бъдат позиционирани до по-големи църкви, а 142-ма пожарникари ще бъдат дежурни в нощта на празника.
" Проверките по обектите не престават и в този момент и ще не престават и по време на празниците. Основните акценти са обезпечаване сигурността на жителите и на местата, където ще се проведат празниците ", съобщи Стефанов.

118 храма в София ще бъдат охранявани от целия запас на " Охранителна полиция " по време на мероприятията на Великден, добави комисар Борислав Муеров, шеф отдел " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи. За спокойното осъществяване на празниците са били извършени и срещи с представителите на църковните настоятелства и с охранителните компании, ангажирани с защитата на храмовете.

" Всички охранителни компании са известени за огромния напор от жители, които ще посетят огромните търговски обекти в София, осведомени са и със закона за тероризма. С църковните настоятелства нещата също са стиковани ", изясни комисар Муеров. За сигурността на жителите ще бъдат включени и оперативни служащи, ангажирани със оправянето с джебчийски обири . " Ще бъдат построени филтровъчни пунктове на всички огромни храмове, на които ще се правят инспекции на определени лица, за които има подозрение, че са използвали опиати или са в нетрезво положение ", сподели още той.

 Да се употребяват и дребните гранични пунктове, поучават пътните служители на реда
Да се употребяват и дребните гранични пунктове, поучават пътните служители на реда

КАТ чака огромен трафик за Великденските празници

От гранична полиция предлагат пътуващите по време на Великден да употребяват освен главните, само че и по-малките гранични пунктове. Комисар Румяна Борисова - шеф отдел " Гранични инспекции " в Групово дело " Гранична полиция " съобщи, че е обезпечен нужният запас от чиновници и механически средства, отговарящи на европейските стандарти.

Проведени са по места работни срещи с ръководителите на службите от наложителния граничен надзор, с ръководителите на граничните пунктове за набелязване на ограничения за недопускане на нарушавания. От Гранична полиция припомнят още малолетните български жители, които ще пътуват без своите родители или единствено с един родител, да бъдат снабдени с нужните заявления и единодушие от страна на непридружаващия родител.

 И Граф Монте Кристо избяга от пандиза, успокояват ГЕРБ Обновена
И Граф Монте Кристо избяга от пандиза, успокояват ГЕРБ

Радев: Министерство на вътрешните работи знаеше от година, че Валентин Пелов готви бягство

Борисова посочи, че информацията за двамата избягали пандизчии е публикувана до всички Граничен контролно-пропусквателен пункт -та в страната и увери, че граничните чиновници са осведомени със случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР